15 Σεπ 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφου μας , μέλους του σωματείου, από την εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ.
 Η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ με πρόσχημα την αξιολόγηση που επιβάλει στους  εργαζόμενους,  προχώρησε στην απόλυση του συναδέλφου γιατί όπως επικαλέστηκε δεν είναι «συνεπής» , «παραγωγικός»  και «δεν συμβαδίζει με τις αξίες της εταιρείας». Ο πραγματικός λόγος της απόλυσης όμως είναι  ότι ο συνάδελφος σήκωσε το ανάστημα του απέναντι στις συνθήκες ομηρίας που προσπαθεί  να επιβάλλει η επιχείρηση στους εργαζόμενους.
Αξιολογήσεις, εσωτερικοί κανονισμοί, ατομικές συμβάσεις με σμπαραλιασμένα εργασιακά δικαιώματα, εντατικοποίηση, δουλειά λάστιχο, μισθοί πείνας συνθέτουν μια ασφυκτική κατάσταση μέσα στους εργασιακούς χώρους του κλάδου μας και όχι μόνο.
 Η εταιρεία Καυκάς, όπως και κάθε εργοδοσία, βαδίζει πάνω στο χαλί που έχουν στρώσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει με μεγάλο ζήλο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να νομοθετεί υπέρ των μεγάλων εργοδοτών και των μονοπωλίων του κλάδου με στόχο την «υγιή ανάπτυξη» και την διαμόρφωση του κατάλληλου «επενδυτικού περιβάλλοντος» πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Με μοναδικό κριτήριο το κατά πόσο οι εργαζόμενοι εξυπηρετούν τους στόχους και τα κέρδη της επιχείρησης, αξιολογούνται και είναι αντιμέτωποι καθημερινά με τρομοκρατία, δυσμενείς μεταθέσεις, απαγόρευση συνδικαλιστικής δράσης και  κυρώσεις που φτάνουν μέχρι και την απόλυση. Τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας ΚΑΥΚΑΣ δεν «χωράνε» εργαζόμενους με δικαιώματα.
  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απαιτεί την ακύρωση  της απόλυσης.
Να σταματήσουν οι αξιολογήσεις που έχουν ως  στόχο την «συναίνεση» και την «υπογραφή» του εργαζόμενου στην τρομοκρατία που επιβάλει η εργοδοσία
  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ και στο κλάδο να κάνουν το βήμα, να οργανωθούν στο σωματείο τους και να παλέψουμε συλλογικά απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. Να μη γίνουμε σύγχρονοι σκλάβοι. Να μην αφήσουμε κανένα εργοδότη να βάλει εμπόδια στο δικαίωμα μας να αποφασίζουμε συλλογικά, στο δικαίωμα μας στην απεργία.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΤΟ Δ.Σ.