26 Σεπ 2017



Δ Α Σ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ


Δελτίο τύπου
Για τις αρχαιρεσίες στο σωματείο-μηχανισμό «ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ»
Τα φαιδρά που εμφανίζονται καθημερινά όσον αφορά τις αθλιότητες του εργοδοτικού συνδικαλισμού και του σωματείου-μηχανισμού των εργοδοτών με τον τίτλο «Σωματείο ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ», έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Η παράταξη της ΔΑΣ έχει στα χέρια της και δημοσιοποιεί την πρόσθετη παρέμβαση της ΟΙΥΕ (με το γραφικό χαρακτήρα του δικαστικού) κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων όπου με επίσημη δήλωση του ο ΓΓ της Ομοσπονδίας αρνήθηκε ότι υπάρχει.
Στην ίδια δήλωση αναφέρεται πως το ΠΑΜΕ «αναμασά τις γνωστές ανοησίες περί εργοδοτών». Στο χθεσινό κυριακάτικο φύλλο του Ριζοσπάστη παρουσιάζεται ένα τμήμα από το σύνολο των διευθυντικών στελεχών των super market που κοσμούν το «ψηφοδέλτιο της εργοδοσίας» αλλά και συμμετέχουν με ψήφο στις αρχαιρεσίες, με τα αρχικά και τις ιδιότητες τους. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που όλες αυτές τις μέρες τρομοκρατεί και απειλεί εργαζόμενους ώστε να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες.
Το ψηφοδέλτιο των εργοδοτών θα πάει σε όλα τα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων ώστε να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για τους ανθρώπους της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να μάθουν όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο. Να δυναμώσει το σύνθημα «έξω τα διευθυντικά στελέχη, η φωνή της εργοδοσίας από τις γραμμές μας». Ήδη η ΔΑΣ κατέθεσε ένσταση διότι κουρελιάζεται ο 1264, ο υπάρχον νόμος, που απαγορεύει τη συμμετοχή, την επιρροή και την παρέμβαση της εργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Την παραπάνω δήλωση του ΓΓ της ΟΙΥΕ έτρεξε να προσυπογράψει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η δικηγόρος που έχοντας ρόλο δικαστικού λειτουργού σύμφωνα με το νέο νόμο, είχε την ευθύνη ως σήμερα της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών αυτού του σωματείου. Δηλαδή ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη της σωστής λειτουργίας των αρχαιρεσιών, μπροστά σε μια οξυμένη κόντρα που έχει πάρει διαστάσεις όλες αυτές τις μέρες, παίρνει σαφή θέση και μεροληπτεί φανερά υπέρ της μίας παράταξης, στηρίζει δημόσια το ψηφοδέλτιο των εργοδοτικών συνδικαλιστών και της εργοδοσίας. Είναι οι ίδιοι δικηγόροι που ήδη έχουμε καταγγείλει ανοιχτά, διότι διεξήγαγαν αρχαιρεσίες-παρωδία με εκατοντάδες εργαζόμενους να ψηφίζουν χωρίς να είναι μέλη του σωματείου.
Πέρα από τη δημοσιότητα, τις προβλεπόμενες ενέργειες και τις παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δικηγορικό Σύλλογο, στο Υπουργείο και σε άλλους αντίστοιχους φορείς που σχετίζονται με τις παραπάνω απαράδεκτες και πρωτόγνωρες καταστάσεις, δεν υπάρχει άλλο σχόλιο πέρα από το «ουδέν σχόλιο».
Οι εργαζόμενοι καταρχήν των super market, οι εργαζόμενοι κάθε κλάδου και τα ΔΣ των συνδικαλιστικών οργανώσεων να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
Καλούμε τους εργαζόμενους που δε μπορούν να αντισταθούν σε όλο αυτό το μηχανισμό της εργοδοσίας και εξαναγκάζονται σε συμμετοχή, πίσω από το παραβάν να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ.