5 Οκτ 2017

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο σε παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Οκτώβρη, 5.00μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας ενάντια στην προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βάλει χέρι στο δικαίωμα μας στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και οργάνωση μας.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη μπροστά στο κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ και με την στήριξη όλων των αστικών κομμάτων να δώσει τη χαριστική βολή στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους, να μας στερήσει κάθε δικαίωμα για συλλογική δράση και οργάνωση αγώνων,  υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας . 
   
  Συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και έχοντας  επιβάλλει εκατοντάδες αντεργατικούς – αντιλαϊκούς  νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας έρχεται τώρα να βάλει νέα εμπόδια στην απεργία ,στην οργάνωση μας, να επιβάλει ακόμα μεγαλύτερη αναλυτική καταγραφή και παρακολούθηση των πρωτοπόρων εργαζόμενων με ηλεκτρονικό μητρώο από το αστικό κράτος, οικονομικό στραγγαλισμό των σωματείων για να μην μπορούν να αναπτύξουν δράση. Γνωρίζουν  πολύ καλά ότι η εργατική τάξη ,το κίνημα της έχει τη δύναμη να αντεπιτεθεί και επιδιώκουν να βάλουν επιπλέον εμπόδια στο απεργιακό μας δικαίωμα, στο δικαίωμα μας  να συζητάμε μέσα στους εργασιακούς χώρους ,να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και τις αποφάσεις του σωματείου μας. Αυτός είναι ο φόβος τους, αυτό το φόβο εμείς πρέπει να τον κάνουμε πράξη !  

      Ας αναλογιστούμε τι σημαίνει αυτό για τους χιλιάδες εργαζόμενους στα σ/μ σε συνάρτηση με ένα καλοστημένο εργοδοτικό μηχανισμό – "σωματεία" που η εργοδοσία έχει στήσει στα σ/μ μαζί με διευθυντικά στελέχη, εργοδοτικούς συνδικαλιστές, με πρώτα βιολιά σε αυτή την προσπάθεια τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας μηχανισμός χειραγώγησης και τρομοκρατίας για  τους εργαζόμενους, για να προωθούνται τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στο εργατικό κίνημα και να μην κουνιέται φύλλο. Ένας μηχανισμός που επιβάλει στους χιλιάδες εργαζόμενους στα σ/μ να στοιχηθούν πίσω από τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών με το ιδεολόγημα του "καλού εργοδότη που  πληρώνει, δεν απολύει", της ¨υγιούς επιχείρησης¨ και του "καλού επιχειρηματία που δίνει δουλειά". Έναν μηχανισμό που σέρνει χιλιάδες εργαζόμενους να ενισχύσουν με την ψήφο τους τα σχέδια εργοδοσίας και κυβέρνησης  μέσα στο εργατικό κίνημα.
  

  Η γραμμή της εργοδοσίας είναι η συνεπής υλοποίηση της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
  Η κυβέρνηση καλεί την εργατική τάξη να βάλει πλάτη  για την ¨δίκαιη ανάπτυξη¨ όπως ονομάζουν την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων η οποία πατάει στην κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων για την εργατική τάξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα που καθημερινά επιβεβαιώνεται και θα γίνει ακόμα πιο επώδυνη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. 

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε πρόσφατη συνεδρίαση του αποφάσισε απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το νόμο για τον περιορισμό των εργατικών ελευθεριών για την οργάνωση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, τα επιχειρησιακά σωματεία και τις επιτροπές αγώνα, να συζητήσουν, να προετοιμαστούν και από κοινού να αναλάβουμε δράση. Να μην επιτρέψουμε να περάσει αυτό ο νόμος, να αντισταθούμε.   

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΟΚΤΩΒΡΗ, 5Μ.Μ
 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.