4 Δεκ 2017

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τον αγώνα των πρωτοβάθμιων σωματείων της Πάτρας ,τον αγώνα που δίνουν για συνδικάτα και εργατικό κέντρο στα χέρια των εργατών και όχι των εργοδοτών.
  Οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη, η ίδια η εργοδοσία αυτές τις μέρες στην Πάτρα παίρνουν την απάντηση τους. Η νοθεία και ο εκφυλισμός δεν θα περάσει!

   Οι μέρες και τα έργα του  εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στις γραμμές του εργατικού κινήματος  είναι γνωστές στον κλάδο του εμπορίου. Είναι αυτές οι δυνάμεις που στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  (ΟΙΥΕ)  και στο ΕΚ Αθήνας εκλέγονται με τις ευλογίες και τις πλάτες των Εφοπλιστών και των Μεγαλεμπόρων. Οι δυνάμεις που στήνουν σωματεία – παραμάγαζα, με μοναδικό σκοπό την παραγωγή  αντιπροσώπων για να αλλοιώνουν  τους συσχετισμούς στο εργατικό κίνημα υπέρ των αφεντικών τους.
  Οι δυνάμεις που βάζουν πλάτη να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας χωρίς αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, που καλλιεργούν την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό, που στη λογική του μικρότερου κακού έχουν υπογράψει μειώσεις μισθών, που ο μοναδικός τους καημός είναι αν εξυπηρετείται ο "υγιής ανταγωνισμός" των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι αυτοί που στη ΓΣΕΕ υπογράφουν το αίσχος των 586 ευρώ και 511 ευρώ  της ΕΓΣΣΕ.

  Γυρίζουμε τη πλάτη μας σε αυτές τις δυνάμεις που έχουν βάλει τα δικαιώματα μας στο γύψο, που μπροστά στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη για ακόμα μια φορά θα σφυρίζουν αδιάφορα και θα υπονομεύουν την απεργία  ενισχύοντας στο στόχο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ να χτυπήσει συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία.
  Η καλύτερη απάντηση είναι το δυνάμωμα των ταξικών μας σωματείων, το δυνάμωμα του αγώνα μας κόντρα σε κυβέρνηση – ΕΕ -  εργοδοσία και τα πρωτοπαλίκαρα τους στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω από τα Συνδικάτα οι μηχανισμοί της εργοδοσίας

  Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με την οργάνωση και τη μαζική μας  συμμετοχή στην  ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. 

Το Δ.Σ.