12 Δεκ 2017


ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς :ΣΕΠΕ υπόψη κου Ηλιόπουλου
Κοινοποίηση : Υπουργείο Εργασίας

     Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τις τελευταίες μέρες έχει δεχτεί εκατοντάδες καταγγελίες από συναδέλφους που εργάζονται σε διάφορες επιχειρήσεις στο  Mc ARTHUR GLEN  με αφορμή την απόφαση της εργοδοσίας να λειτουργήσει τα καταστήματα στις 26 Δεκέμβρη και 2 Ιανουαρίου. Για 2 Ιανουαρίου την πρόθεση τους να ανοίξουν έχουν εκφράσει και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, εμπορικά κέντρα και πολυεθνικές. Απαιτούν από τους εργαζόμενους να εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα και τις αργίες.

  Οι συνάδελφοι κατήγγειλαν συγκεκριμένα ότι έχουν καλεστεί να δουλέψουν 26 Δεκέμβρη και 2 Γενάρη ενώ ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων και 6 Ιανουαρίου( Θεοφάνεια).

  Επίσης οι καταγγελίες σχετίζονται  και με τις καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου, τα 10ωρα  και 12ωρα ωράρια, τα κομμένα ρεπό, το  γεγονός ότι οι εργαζόμενοι  καθημερινά βρίσκονται 15 ώρες στο δρόμο.

 Ο  Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας ζητά άμεση συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κο Ηλιόπουλο και την Υπουργό Εργασίας για τα παραπάνω με  αίτημα να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα 26 Δεκέμβρη και 2 Ιανουαρίου και να παρθούν όλα τα μέτρα από το Υπουργείο και τις υπηρεσίες του ώστε να σταματήσει το ξεζούμισμά των συναδέλφων. 

Το Δ.Σ.