27 Απρ 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

1Η ΜΑΗ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.00Π.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Προσυγκέντρωση 9.30 π.μ. πλατεία Κάνιγγος

1η Μαΐου ημέρα πανεργατικής απεργίας σε όλες τις χώρες του κόσμου, είναι η δική μας μέρα. Για όλους εμάς τους εργαζόμενους της ΑΒ που στενάζουμε κάθε μέρα στους χώρους εργασίας, η φετινή πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει το  ξεκίνημα ενός πιο μαζικού, πιο οργανωμένου αγώνα ενάντια στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας. Εργοδοσίας που μας θέλει 4ωρους, να δουλεύουμε τις Κυριακές, κάτω από έντονους ρυθμούς εντατικοποίησης, πολλοί συνάδελφοι να δουλεύουν μέσω  προγραμμάτων ΕΣΠΑ, VOUCHER   & δουλεμπορικών.

Κάθε μέρα, με κάθε τρόπο μέσα στα καταστήματα τα στελέχη της ΑΒ Βασιλόπουλος κάνουν τη διατριβή τους πάνω στον εκφοβισμό, τη χειραγώγηση, την καταρράκωση κάθε αξίας, καλλιεργούν την απογοήτευση και τα περί αναποτελεσματικότητας των αγώνων για να περνάει ανώδυνα ο σχεδιασμός της εργοδοσίας που μας θέλει  τον καθένα μόνο του φοβισμένο και ανοργάνωτο
Σε αυτό έχουν σύμμαχο τις κυβερνήσεις, το κράτος που νομοθετεί κάθε αντεργατική απαίτηση της ΑΒ Βασιλόπουλος ,  του Σκλαβενίτη, της MARKET IN, του My Market και συνολικά της εργοδοσίας για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία τους σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων. Το κράτος και οι κυβερνήσεις του  είναι ένα όργανο στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Εμείς έχουμε οδηγό τις θυσίες των εργατών του Σικάγο το Μάη του 1886, της Θεσσαλονίκης το Μάη του 1936, που κατέστειλε με βία η κρατική εξουσία, των 200 Κομμουνιστών της Καισαριανής, που εκτελέστηκαν ως αντίποινα για το θάνατο γερμανού στρατηγού, όλων όσων αγωνίστηκαν για δουλειά με δικαιώματα, για το 8ωρο, την κοινωνική ασφάλεια, κατακτήσεις που σήμερα σφυροκοπούνται.
Είναι η σειρά μας να έρθουμε σε ρήξη με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Να συνεχίσουμε στο δρόμο του αγώνα που χαράχτηκε με το αίμα και τις θυσίες εργατών. Εμείς έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε διεκδικώντας όλα αυτά που μας άρπαξαν μισθούς, σταθερό ωράριο εργασίας, 8ωρο, Κυριακάτικη Αργία, το δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία.

Όλοι εμείς ενωμένοι μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων τους.
Να πάρουμε θέση ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στα σχέδια των βαμπίρ της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και των ανταγωνιστών τους  Ρωσίας, Κίνας. Να πάψει η χώρα μας να είναι ορμητήριο θανάτου στον πόλεμο τους που αιματοκυλά λαούς για να εξασφαλίζουν γη και ύδωρ στα μονοπώλια.


Διέξοδος για εμάς είναι η ενίσχυση του κλαδικού μας σωματείου, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με τη συμμετοχή όλων μας στις συλλογικές του διαδικασίες, τις γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις με εργαζόμενους από όλο το εμπόριο.  Η συμμετοχή μας στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις μορφές πάλης για την υπεράσπιση και εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  είναι το κλαδικό μας σωματείο εκφραστής των αιτημάτων και των αγώνων μας. Αποτελεί το κόκκινο πανί για την εργοδοσία και  για τα πρωτοπαλίκαρά της, τα στελέχη που έχει ορίσει ως εκπροσώπους μας στο επιχειρησιακό σωματείο. Τα  φαντάσματα του εργοδοτικού σωματείου το οποίο είναι παρόν μόνο όταν κάνει κρυφά εκλογές και επιλεκτικά τρομοκρατώντας οδηγεί τους εργαζόμενους για να ψηφίσουν τα στελέχη της ΑΒ Βασιλόπουλος, τους νεκροθάφτες των δικαιωμάτων μας.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Σας καλούμε να οργανωθείτε και να δυναμώσετε το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, να εξασφαλίσει την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών που τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν.
Τα σωματεία, οι ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ  και οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους χαράσσουν το μοναδικό δρόμο που έχουμε συμφέρον να βαδίσουμε.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ