19 Δεκ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία των σ/μ Θανόπουλος για την απόλυση συναδέλφισσας, μέλους του σωματείου, με την αιτιολογία ότι μεταξύ της εργαζόμενης και της διεύθυνσης δεν " υπήρχε χημεία"!
 Στην άρνηση της συναδέλφισσας να αποδεχτεί  και να υπογράψει την απόλυση της, η οποία της έγινε γνωστή την ώρα που έπιανε βάρδια, ο εργοδότης κος Περικλής Θανόπουλός της είπε προκλητικά και με περίσσεια ειλικρίνεια, ότι "σε τρείς  μέρες κλείνει χρόνο στην επιχείρηση και αποκτά δικαιώματα"!
Η αλήθεια είναι ότι η εργαζόμενη, ταμίας στα συγκεκριμένα σ/μ διεκδικούσε τα αυτονόητα, να κάνει διάλλειμα, να παίρνει το ρεπό της και να σχολάει στην ώρα της, αυτά όμως είναι δικαιώματα και τα δικαιώματα των εργαζομένων  διαταράσσουν τις σχέσεις  τους με την εργοδοσία σε βαθμό απόλυσης.
Στη  συγκεκριμένη επιχείρηση το Δ.Σ. έχει κάνει επανειλημμένα  παρέμβαση για να δίνονται τα ρεπό και τα διαλλείματα στους εργαζόμενους και να σχολάνε στην ώρα τους. Είναι αποκαλυπτική η ατομική σύμβαση που καλούνται να υπογράψουν οι εργαζόμενοι σε αυτή την επιχείρηση , η οποία ενσωματώνει κάθε αντεργατικό νόμο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η εκάστοτε  κυβέρνηση νομοθετεί για να εξασφαλίζονται οι εργοδότες και τα κέρδη τους, ενώ ταυτόχρονα σαρώνει κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.
Για αυτό η πλειοψηφία των εργοδοτών και στον κλάδο μας  έχει ξεσαλώσει. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε χρόνο τέτοιες μέρες δεχόμαστε εκατοντάδες καταγγελίες συναδέλφων για ζητήματα αντίστοιχα με αυτά που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Θανόπουλου. Πίσω από τις στολισμένες βιτρίνες και τα φώτα, οι εμποροϋπάλληλοι καλούνται να δουλεύουν χωρίς ρεπό, 7μερο, σπαστό ή και 12ωρα, ακόμα και άρρωστοι, ενώ δεν είναι λίγες οι απολύσεις λίγες μέρες πριν κλείσει χρόνος.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ότι όποιος αρνείται να δουλεύει με τέτοιες συνθήκες θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την απόλυση του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απαιτεί να παρθεί πίσω η απόλυση και να επιστρέψει στην εργασία της η συναδέλφισσα. Καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους να απευθυνθούν στο σωματείο τους για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους χώρο, να οργανωθούν και να δυναμώσουν το κλαδικό τους σωματείο. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία, να διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη για να εργαζόμαστε και να ζούμε  ανθρώπινα.


ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ

Το Δ.Σ.