7 Ιαν 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Παρέμβαση πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 27 Δεκέμβριου μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας στο Σ/Μ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ στην Νέα Ερυθραία, ενάντια στην απόλυση συναδέλφισσας. Η σημερινή παρέμβαση είναι συνέχεια παρεμβάσεων της προηγούμενης εβδομάδας και θα ακολουθήσουν και άλλες τις επόμενες μέρες μπροστά στην εργατική διαφορά που έχει οριστεί για τις 20 Ιανουαρίου 2020 και μέχρι η συναδέλφισσα να επιστρέψει στην δουλειά της.
 
  Για εμάς το δικαίωμα στην εργασία, δεν είναι θέμα "χημείας" όπως προκλητικά επικαλέστηκε ο κος Περικλής Θανόπουλος στη συναδέλφισσα για να την απολύσει, τρεις μέρες πριν συμπληρώσει χρόνο στην επιχείρηση και αποκτήσει δικαιώματα!

  Δεν μπορεί η εργοδοσία να απολύει συναδέλφους επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα όπως είναι το ρεπό, το διάλλειμα και να σχολάνε σύμφωνα με το ωράριο τους.

  Η τρομοκρατία και η σιγή νεκροταφείου δεν θα περάσει όσες απειλές και να εκτοξεύσει η εργοδοσία στο σωματείο περί μηνύσεων, όσες φορές και να καλέσει την αστυνομία για να εμποδίσουν την παρέμβαση των μελών του.

  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι εργοδότες και κυβέρνηση μας θέλουν υποταγμένους, φοβισμένους, τον καθένα μόνο του, για αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους, για αυτό και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή της ΝΔ νομοθετούν με στόχο να βάλουν στο γύψο τα σωματεία και τους αγώνες μας. Δεν θα τους περάσει!  


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους εμποροϋπαλλήλους να απευθυνθούν στο σωματείο τους για κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους χώρο, να οργανωθούν και να δυναμώσουν το κλαδικό τους σωματείο. Γιατί μόνο εμείς μπορούμε να βάλουμε φρένο στην εργοδοτική τρομοκρατία, να διεκδικήσουμε όλα όσα έχουμε ανάγκη για να εργαζόμαστε και να ζούμε  ανθρώπινα.


ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ

Το ΔΣ