8 Ιαν 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν σε καλούπι 

   Η κυβέρνηση της ΝΔ  συνεχίζει την κατασταλτική πολιτική εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα "νόμος και τάξη".  Μετά  το συνδικαλιστικό νόμο για τον έλεγχο της λειτουργίας των σωματείων στο στόχαστρο της μπαίνουν οι κινητοποιήσεις , τις οποίες επιδιώκει να περιορίσει ικανοποιώντας άλλον ένα διακαή πόθο των επιχειρηματικών ομίλων.
  Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση  νόμου που χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία για να πάρει τη σκυτάλη η Ν.Δ στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και της καταστολής δίνοντας αέρα στα πανιά της εργοδοσίας.
  Δεν είναι λίγα τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα άμεσης παρέμβασης της αστυνομίας στη δράση σωματείων στο εμπόριο όπως στο  PRAKTIKER   Μάνδρας   που η αστυνομία ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της εργοδοσίας  έψαχνε την κάλπη του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής που διεξήγαγε τις αρχαιρεσίες του ή στα σ/μ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ που εμφανίστηκε στο άψε σβήσε γιατί όπως ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας που πραγματοποιούσαν παρέμβαση ενάντια σε απόλυση συναδέλφισσας ενημερώθηκε για κάποια "συνάθροιση"!  
  Μας θέλουν αφοπλισμένους, για να συνεχίζουν απρόσκοπτα και χωρίς εμπόδια τη λεηλασία στις ζωές μας εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά σε μια περίοδο που σκληραίνει η  επίθεση στα δικαιώματα μας και τις κατακτήσεις μας όπως είναι το " νέο ασφαλιστικό" που προωθεί η Ν.Δ.
   Σε αυτή τους την προσπάθεια  κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν σύμμαχο την  πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που σιωπά για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνοντας ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί.  
  Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει κι άλλο η οργάνωση και  η πάλη μας,  να  κόψουμε τη φόρα σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Οι  αγώνες μας, οι μορφές πάλης που κάθε φορά θα επιλέγουμε για να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα μας, να διεκδικούμε δεν μπαίνουν σε καλούπι. Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία δεν θα πάρουμε την άδεια κανενός, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να παλεύουν για το δίκιο και τις ανάγκες μας.  
Το Δ.Σ.