27 Ιαν 2020

ΟΛΟΙ  στην Γενική Συνέλευση, Κυριακή 2 Φλεβάρη, 10πμ,
 Αγ. Φιλοθέης 5β – πλ. Μητροπόλεως

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας.
  Να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε συλλογικά τα επόμενα αγωνιστικά μας βήματα απέναντι σε κυβέρνηση και εργοδοσία που για την ανάπτυξη, τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς τους τσακίζουν τις ζωές μας.

Μονόδρομος για εμάς είναι ο δρόμος του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας.

  Μπορεί καθημερινά τα κυβερνητικά στελέχη να μας βομβαρδίζουν για το "νέο ασφαλιστικό" νομοσχέδιο που είναι έτοιμη να καταθέσει η κυβέρνηση στην Βουλή και να κάνουν λόγο για αυξήσεις στις συντάξεις και "ισονομία" αλλά η αλήθεια είναι ότι ετοιμάζονται να δώσουν την χαριστική βολή στα κοινωνικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.
 Προετοιμάζεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.
 Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο διατηρεί και θωρακίζει το σύνολο των ασφαλιστικών ανατροπών, αποτελεί συνέχεια του νόμου – λαιμητόμου του Κατρούγκαλου, της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ..      

  Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές συντάξεων και παροχών, απαλλαγή της εργοδοσίας   και του κράτους του από το «κόστος» της Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και απώλεια των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων είναι η σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

  Όλα αυτά άρρηκτα δεμένα με το σύνολο της αντιλαϊκής πολίτικης που έχει μόνιμα στο στόχαστρο την υγεία,  την πρόνοια, την μητρότητα και γενικότερα τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

  Οι εμποροϋπάλληλοι, ιδιαίτερα οι νέοι, ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα αντέξουν να δουλεύουν μέχρι τα 67 τους χρόνια ή δεν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν 40 έτη εργασίας για  να πάρουν σύνταξη – πείνας, όταν στο κλάδο βασιλεύει η ημιαπασχόληση, οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο, όταν η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο.  Ακόμα περιμένουν απαντήσεις για το αν και πότε θα επιστραφούν τα εκατομμύρια, τα δικά μας χρήματα που έκανα φτερά από το επικουρικό μας ταμείο (ΤΕΑΥΕΚ). Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει επαγγελματικό ταμείο, όταν ορθά κοφτά στο καταστατικό του επικουρικού επαγγελματικού ταμείου των εργαζομένων στα σουπερ μάρκετ ορίζεται ότι  "Δεν απαιτείται περιθώριο φερεγγυότητας, δεδομένου ότι οι παροχές δεν είναι εγγυημένες από το Ταμείο".   

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 


 Το μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης μας αφορά όλους.
Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο το δικαίωμα στη σύνταξη. Αφορά την προστασία μας στους χώρους δουλειάς, τα ΒΑΕ, την προστασία της μητρότητας, την Υγεία – Πρόνοια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την ασφάλεια της οικογένειας.
 Είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε με σκληρούς αιματηρούς αγώνες.

 Στο στόχαστρο της κυβέρνησης βρίσκεται η Κυριακάτικη αργία.
 Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου αξιοποιώντας νόμους, υπουργικές και δικαστικές αποφάσεις προχωράει σε άνοιγμα των καταστημάτων της όλες τις Κυριακές στερώντας μας κάθε έννοια ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου.  Μέσα από το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο» που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο κατά παραγγελία των επιχειρηματικών ομίλων η ΝΔ εξαίρεσε τα κέντρα διανομής εμπορευμάτων προς καταστήματα λιανικής πώλησης, δηλαδή τους εργαζόμενους σε αποθήκες super market και logistics από την Κυριακάτικη αργία  και με υπουργική απόφαση τον Δεκέμβριο επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα  όλες τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβρη. Υλοποίει κάθε απαίτηση της εργοδοσίας στοχεύοντας στην πλήρη απελευθέρωση λειτουργίας των καταστημάτων και αυτό η εργοδοσία της το αναγνωρίζει όπως έκανε πρόσφατα ο πρόεδρος της JUMBO λέγοντας ότι "διαπιστώνω σοβαρές προσπάθειες από την πλευρά της να ενισχύσει την ψυχολογία της αγοράς….", ο οποίος έχει ήδη αποφασίσει και επεκτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων του όλες τις Κυριακές του χρόνου.

  Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την 7ημερη εργασία, τα εξαντλητικά ωράρια,  τους πενιχρούς μισθούς, τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, με δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

 Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με την πολιτική  που καθημερινά μας τσακίζει εντός και εκτός χώρου εργασίας. Με την πολιτική που έχει μετατρέψει την χώρα μας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση εμπλέκοντας τον  λαό μας σε επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

 Για εμάς είναι μονόδρομος η οργάνωση και ο συλλογικός αγώνας για την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την διεκδίκηση σύγχρονων όρων δουλείας. 

 Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, να έχουμε ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας, να αμειβόμαστε καλυτέρα.
 Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ασφαλιστικό σύστημα που θα προστατεύει τον εργαζόμενο, θα του εξασφαλίζει αξιοπρεπή και ποιοτική ζωή μετά τον εργασιακό βίο, θα του προσφέρει δωρεάν αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας και Περίθαλψης.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απευθύνει ιδιαίτερο κάλεσμα στους εργαζόμενους στο McArhurGlen, στο Smart Park, τα Jumbo, τα Μarket in, τα Perfect Toys  που το προηγούμενο διάστημα απευθύνθηκαν στο σωματείο, να πάρουν μέρος μαζικά στη Γενική του συνέλευση.
Να έρθουν για να συζητήσουμε τα επόμενα μας βήματα.



ΕΛΑ  στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, Κυριακή 2 Φλεβάρη, 10πμ,
Αγ. Φιλοθέης 5β – πλ. Μητροπόλεως

Το Δ.Σ.