9 Ιαν 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση,  Παρασκευή 10 Γενάρη, στη 1 το μεσημέρι,
 στο Σύνταγμα

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απευθύνει κάλεσμα σε  όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση,  την οποία οργανώνει η  Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία για τις Βάσεις, την Παρασκευή 10 Γενάρη, στη 1.00μ.μ στο Σύνταγμα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ  παραμονές Χριστουγέννων έφερε στη Βουλή τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων, που μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αλλά την ίδια στιγμή και σε στόχο, σε μαγνήτη επιθέσεων, όπως έχει γίνει ξεκάθαρο από δηλώσεις αξιωματούχων της Ρωσίας και του Ιράν, αυξάνοντας τους κινδύνους για το λαό μας. Οι πρόσφατες δηλώσεις μετά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό των ΗΠΑ στους σχεδιασμούς τους ενάντια στο Ιράν,  είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, καθώς δείχνουν το ολοένα και μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς μέσω του δικτύου ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών και όχι μόνο.
Πρόκληση αποτελεί για τον ελληνικό λαό η προσπάθεια της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων να καλλιεργήσουν  επικίνδυνο εφησυχασμό, να παρουσιάσουν ως παράγοντες δήθεν ασφάλειας και σταθερότητας τις πολεμικές μηχανές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ιδιαίτερα σε αυτή τη χρονική περίοδο που ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ αβαντάρουν την τουρκική επιθετικότητα, που κλιμακώνεται τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Κύπρο, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, παρά μόνο έναν ενιαίο επιχειρησιακό χώρο, που θέτουν ολοένα και πιο επίμονα στο τραπέζι τα νέα διχοτομικά σχέδια για την Κύπρο και το Αιγαίο, στο όνομα της συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου και των θαλάσσιων ζωνών.
ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ κι από κοντά η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα θέτουν σε μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό! Εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας! Καταδικάζουμε  τη Συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ.

Απαιτούμε:
·        Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.
·        Να κλείσει τώρα η Βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.
·        Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.
·        Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους
·        Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΤΟ Δ.Σ.