16 Μαρ 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα κεντρικά γραφεία του Σκλαβενίτη, στα οποία εργάζονται εκατοντάδες εργαζόμενοι υπάρχει μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους συνάδελφους για εντοπισμένα κρούσματα του κορωνοϊού, για εργαζόμενους που έχουν μπει σε «καραντίνα». Από την Παρασκευή μέχρι και σήμερα, η εργοδοσία δεν έχει προβεί σε επίσημη ενημέρωση προς το προσωπικό, με αποτέλεσμα αρκετοί συνάδελφοι να φοβούνται και μέσω φόρμας να αιτούνται ρεπό ή άδειες κάθε είδους, προκειμένου να προφυλαχτούν.

Στην παρέμβαση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι του κλαδικού σωματείου στην επιχείρηση, οι υπεύθυνοι με τους οποίους μιλήσαμε ήταν επιφυλακτικοί στις καταγγελίες χωρίς να αρνούνται ή να αποδέχονται την παρουσία κρουσμάτων, ρωτώντας παράλληλα «ποιους εκπροσωπούμε».

Επειδή οι στιγμές δεν είναι για τέτοιου είδους συνομιλίες, απαιτούμε από την επιχείρηση να γίνει άμεσα συγκεκριμένη και ειδική ενημέρωση στο σύνολο του προσωπικού, όχι στη βάση των γενικών κανόνων ατομικής προστασίας που γνωρίζουμε ότι έχουν δοθεί. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των συνάδελφων, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Το Δ.Σ.