6 Απρ 2020

ΑΘΗΝΑ 6/4/20


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τις τελευταίες μέρες έντονη  ανησυχία υπάρχει στους συναδέλφους στις αποθήκες της αλυσίδας ΑΒ Βασιλόπουλος στην Μάνδρα Αττικής  λόγω του γεγονότος ότι αυξάνεται ο αριθμός των  εργαζόμενων που  παρουσιάζουν συμπτώματα τα οποία σχετίζονται με τον covid -19 (πυρετό, βήχα, δύσπνοια). Πρόκειται για τις κεντρικές αποθήκες της συγκεκριμένης αλυσίδας στις οποίες εργάζονται δεκάδες εργαζόμενοι σε κάθε βάρδια, όλων των ειδικοτήτων ενώ μεγάλος είναι καθημερινά και ο αριθμός των οδηγών που παραλαμβάνουν εμπορεύματα για τα καταστήματα.

Σε έναν τέτοιο εργασιακό χώρο και ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας τα μέτρα   που απαιτείται να παρθούν για να διασφαλίζεται η υγεία όλων των εργαζομένων και ο περιορισμός της διασπορά του ιού δεν μπορεί να περιορίζονται στα αυτονόητα ( γάντια, μάσκες, αλκοολούχα διαλύματα). Οι συχνές απολυμάνσεις, η επαρκής καθαριότητα και υγιεινή, η παρουσία γιατρών εργασίας, η απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων και όσων παρουσιάζουν συμπτώματα επιβάλλεται.     
Σε παρέμβαση του σωματείου μετά από καταγγελίες συναδέλφων, εκπρόσωπός της ΑΒ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα παρά μόνο εργαζόμενοι με συμπτώματα οι οποίοι και απομακρύνονται για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τα καθήκοντα τους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τα αρμόδια επιτελεία της Περιφέρειας και του ΚΕΠΕΚ να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες , να πραγματοποιήσουν  έλεγχο και να διαπιστώσει αν έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των συναδέλφων.   
                                                                     


Το Δ.Σ.