26 Απρ 2013

Εμπόδια στη μαζικοποίηση από τα «πρώην» στελέχη της ΠΑΣΚΕ


Φρένο στη μαζικοποίηση του σωματείου και στην οργάνωση των εργαζομένων επιχειρούν να βάλουν τα «πρώην» στελέχη της ΠΑΣΚΕ, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, οι οποίοι καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, ζήτησαν προσωρινή διαταγή, προκειμένου να μην παραταθούν οι εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Η προσωρινή διαταγή εκδικάστηκε χτες το μεσημέρι ενώπιον του δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και τελικά η απόφαση βγήκε και οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.
Τα «πρώην» στελέχη της ΠΑΣΚΕ, που στις εκλογές κατέβηκαν ως «ακομμάτιστοι», «ενωτικοί» και «ανεξάρτητοι» με το επονομαζόμενο ψηφοδέλτιο «Ενωτική Κίνηση Εμποροϋπαλλήλων», εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστή, προσβάλλοντας την ίδια τη βούληση των εργαζομένων του κλάδου που στην τελευταία εκλογοαπολογιστική συνέλευση, αποφάσισαν την παράταση των εκλογών -αν χρειαστεί- λόγω αντικειμενικών συνθηκών. Δηλαδή λόγω των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας, των συνεχών εναλλαγών βαρδιών, κλπ.
Η παράταση που αποφάσισε η Εφορευτική Επιτροπή, υλοποιώντας την απόφαση της γενικής συνέλευσης, αφορά το Σάββατο 27/4 και την Κυριακή 28/4 όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να ψηφίσουν από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β π. Μητροπόλεως).

Προσφυγή από ΠΑΣΚΕ - ΝΑΡ και στην Πρέβεζα

Στα δικαστήρια προσέφυγαν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας επιδιώκοντας να βάλουν εμπόδια στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών -που ξεκίνησαν (χτες)- στη μαζική συμμετοχή και συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο. Χέρι χέρι εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι σύμμαχοί του προσέφυγαν στην αστική Δικαιοσύνη και ζήτησαν τη συνδρομή της για να ακυρωθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση, να παρθεί πίσω η συλλογική απόφαση για τη συγκρότηση της Εφορευτικής Επιτροπής που έχει και την ευθύνη για τους όρους και τη διαδικασία των εκλογών.
Tα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν και απορρίφτηκε η αίτηση και οι εκλογές διεξάγονται κανονικά.