8 Απρ 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΔΑΣΕ

Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η συγκυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα κλιμακώνουν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος μας.

Ο τζίρος στο εμπόριο συγκεντρώνεται στα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, και όσο το εμπόριο περνά στα χέρια των πολυεθνικών τόσο τα λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι πληρώνουμε ακριβότερες μονοπωλιακές τιμές και πιο υποβαθμισμένα προϊόντα.

Η ενίσχυση των μονοπωλίων και του ανταγωνισμού θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών, κλείσιμο καταστημάτων, συγχωνεύσεις με απολύσεις, απλήρωτη δουλειά.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουμε το όπλο μας,

την οργάνωσή μας σε κάθε τόπο δουλειάς, το κλαδικό μας σωματείο.

Κανένας μόνος του, κανένας ανοργάνωτος. Με την οργάνωσή μας ενισχύουμε το κλαδικό μας σωματείο αλλάζουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς. Πιο οργανωμένοι, ενημερωμένοι, αποφασισμένοι δίνουμε τις μάχες μας ενάντια στην επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης, των κομμάτων του κεφαλαίου, της Ε.Ε, της τρόικα.

Την διετία που πέρασε με ευθύνη και πρωτοβουλία του συνδυασμού μας, της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΔΑΣΕ), που είναι πλειοψηφία του Δ.Σ δώσαμε μάχες πάνω στην γραμμή της σύγκρουσης με την εργοδοσία και της ρήξης με τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Δώσαμε μαζί με εσάς τη μάχη στα LIDL, στα CARREFOUR, στα PRAKTIKER, στο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, στο ΑΤΤΙΚΑ, στο NOTOS GALLERIES, στα ΙΚΕΑ, στο FOKAS, στα Σούπερ Μάρκετ ΔΟΥΚΑΣ, EXTRA, MARKET IN σε όλους τους μικρούς και μεγάλους χώρους εργασίας.

Με τη συμμετοχή σας προσπαθήσαμε να αναχαιτίσουμε απολύσεις, δυσμενείς μεταθέσεις, δυσμενείς μεταβολές στην εργασιακή μας σχέση, μειώσεις μισθών, αγωνιστήκαμε για να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.

Είμαστε μαζί στις απεργιακές φρουρές, στα συλλαλητήρια, στις πορείες, στις καταλήψεις, ενάντια στη μεθόδευση της τρικομματικής κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας για την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Παρότι ο αρνητικός συσχετισμός δεν επέτρεψε την παρεμπόδιση των μέτρων, χωρίς τη συμμετοχή σας στην οργάνωση της πάλης, χωρίς την αμφισβήτηση των επιλογών της εργοδοσίας που επιδρούν στη ζωή μας, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας , μαζί με το Π.Α.ΜΕ είχε παρουσία για κάθε πρόβλημα, δεν λείψαμε από κανέναν αγώνα.

Η ΔΑΣΕ με τη δράση της ξεσκέπασε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) που είναι πλειοψηφία στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας που με την στάση τους και τις υπογραφές τους έχουν βοηθήσει στην υλοποίηση της εφαρμογής των αντεργατικών μέτρων και του μνημονίου στους χώρους δουλειάς, στους εργαζόμενους προσπαθούν να εμφανίζονται ως αγωνιστές, ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι, αυτόνομοι, αντιμνημονιακοί.

Αλλάζουν πρόσωπα, ονομασίες αλλά η στρατηγική τους είναι ίδια. Συνεργασία με τους εργοδότες και αντι-Π.Α.ΜΕ μέτωπο. Μετά από υπόδειξη των εργοδοτών ξανά απέκλεισαν την ΔΑΣ από το προεδρείο της Ομοσπονδίας, παρότι η ΔΑΣ αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη, απαιτώντας από την ΔΑΣ να δηλώσει υποταγή στις αντεργατικές τακτικές τους. Επιλέξαμε εκτός προεδρείου και με τους εργαζόμενους μαζί, παρά στο προεδρείο με όρους υποταγής στους εργοδότες.

Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου να συμμετέχουν στις εκλογές ώστε από καλύτερη θέση να αγωνιστούμε για την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την οργάνωση μας σε κάθε χώρο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα.

Η μη συμμετοχή θα ωφελήσει την εργοδοσία στα σχέδια της για κατάργηση του κατώτερου μισθού, κατάργηση της Κυριακής αργίας, κατάργηση του κοινωνικού και δημόσιου φορέα της ασφάλισης, ένταση της τρομοκρατίας κρατικής και εργοδοτικής.

Η μη συμμετοχή θα ωφελήσει τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς συνδικαλιστές που φτιάχνουν διασπαστικά σωματεία (ΠΑΣΥΕ) για να τα στρέφουν απέναντι στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, και να τα παρουσιάσουν ως αντιπροσωπευτικά στη συνδιαλλαγή τους με την εργοδοσία.

Η μαζικοποίηση του σωματείου θα ενισχύσει και την συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους του εμπορίου για κοινό αγώνα ενάντια στα σχέδια των μονοπωλίων για 24ωρη λειτουργία του εμπορίου, για κατάργηση της Κυριακής αργίας, για βαριά φορολογία της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Ενισχύοντας τη ΔΑΣΕ ενισχύουμε την πάλη για την οργάνωση των εργαζομένων με επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές μέσα στους χώρους εργασίας, για την οργάνωση και των ανέργων του κλάδου μας σε κοινή δράση με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές ενάντια στα χαράτσια και τη φοροληστεία, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ, το αποκούμπι όλων των εργαζομένων. Η ΔΑΣΕ έχει στελέχη ανιδιοτελή, μαχητικά το αποδεικνύει στην καθημερινή του δράση. Δεν υπολογίζουν κούραση και θυσίες, δεν τρομοκρατούνται ούτε από τους εργοδότες, ούτε από δικαστικές αποφάσεις. Οι δίκες και οι καταδίκες δεν σταματούν τη δράση μας, δεν μας τρομοκρατούν.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΣΕ

Για να διεκδικήσουμε από καλύτερες θέσεις:

• Πλήρη σταθερή εργασία για όλους. 35ωρο-7ωρο-5θήμερο,νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, μισθούς και συντάξεις που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

• Γιατί αγωνίζεται σταθερά να γίνει πράξη αυτό που λέει και το καταστατικό του σωματείου μας να καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια οργάνωση της κοινωνίας τέτοια που να ικανοποιούνται οι ανάγκες των εργαζομένων.

• Γιατί αμφισβητούμε την ασυδοσία των πολυεθνικών και του κεφαλαίου να καθορίζουν την ζωή μας, για να κτίσουμε την κοινωνική Συμμαχία της εργατικής τάξης με τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΣΤΙΣ 16,17,18,19,20,21,22, & 23 ΑΠΡΙΛΗ

ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β – ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ



ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ