15 Δεκ 2009

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 6/12/2009

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 6/12/2009
ΑΠΕΡΓΙΑ 17/12/2009

Συνάδελφοι
Βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τον τυφώνα συνδυασμένων μέτρων που εξαπολύει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με στόχο να ξεθεμελιώσει και τις τελευταίες κατακτήσεις που απέμειναν την τελευταία 20ετία στο θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων, στο συνταξιοδοτικό, στην υγεία την πρόνοια.
ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. σημειώστε ¨Χ ¨ δηλαδή ισοπαλία στην αντιδραστική πολιτική. Ο επόμενος γίνεται χειρότερος από τον προηγούμενο, ακριβώς γιατί συνεχίζει την ίδια πολιτική και προσθέτει νέα βάρη στα προηγούμενα.
Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός. Η ενίσχυση της κυριαρχίας των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, η αύξηση της κερδοφορίας τους, μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, και την πρωτοφανή λεηλασία του κοινωνικού πλούτου πως ¨μεταφράζεται¨ αυτό για εμάς τους εργαζόμενους.

Με νέες αντιδραστικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, παράλληλη επίθεση στο ασφαλιστικό μας, μαζικές απολύσεις (ΣΕΥΔΑΠ, HONDOS, NOTOS GALLERIES, PRAKTIKER, IKEA, ALIMENTA, ATLANTIK, SMARKETS, MALL, ATTIKA).
Αύξηση φορολογίας για Ε.Τ. και λαϊκά στρώματα.
Για τις εργασιακές σχέσεις, η κυβέρνηση έχει συστήσει επιτροπή με πρόεδρο της επιτροπής τον πρώην ευρωβουλευτή του ΠΣ9Κ και καθηγητή εργατικού δικαίου τον Κουκιάδη.
Ο Κουκιάδης και η διορισμένη επιτροπή προτείνουν :
1. Απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση της Κυριακής αργίας, ενίσχυση της μερικής απασχόλησης, αύξηση της κινητικότητας των εργαζομένων, κατάργηση σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και μάλιστα μέσα από ΣΣΕ, παραπέρα εξάπλωση του καθεστώτος ενοικιαζόμενων εργαζομένων, περιορισμός επιδομάτων ανεργίας, υποταγή ολόκληρης της εκπαίδευσης στο κεφάλαιο και μετατροπή των εκπαιδευτικών μονάδων σε ¨κέντρα δια βίου μάθησης¨ .
2. Για Ασφαλιστικό, μειώνονται δραματικά οι συντάξεις και παροχές, περικοπή βαρέων & ανθυγιεινών, ότι έχει απομείνει, κατάργηση επιδόματος μητρότητας, και όλα αυτά στο όνομα της ισότητας.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ζητά από τους εργαζόμενους να κάνουν χαρακίρι, μας ζητάει να κάνουμε θυσίες, εξαιτίας των 30 δις ευρώ που εμφανίζουν σήμερα ως δημόσια ελλείμματα.
Είναι πρόκληση να ζήσουν από εμάς τους εργαζόμενους να υποστούμε θυσίες για να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρήσεων.
Είναι πρόκληση 23000 εργαζόμενους με stage να τους πετάνε στο δρόμο, stage στον ιδιωτικό τομέα, εθνικός μισθός και εθνική σύνταξη πρόκληση.
Πρόκληση είναι και η μεθόδευση της κυβέρνησης να δημιουργήσει την εντύπωση πως για την κρίση πληρώνει και το κεφάλαιο, με την έκτακτη εφάπαξ εισφορά των 870 εκ. ευρώ, στα επιχειρηματικά κέρδη.
Το λεγόμενο ¨ Ταμείο Αλληλεγγύης¨ που νομοθέτησε η κυβέρνηση και δεν δίνει ούτε καν ελεημοσύνη στους εξαθλιωμένους, το μέγεθος της εξαντλείται σε 63 λεπτά την ημέρα, όταν οι επιχειρηματίες από το 2001 ως το 2009 έκλεψαν από τους εργαζόμενους πάνω από 25 τρις ευρώ, πλούτο που παράγουμε εμείς.
Συνάδελφοι όλα αυτά τα αντεργατικά μέτρα δεν είναι έκτακτα, ούτε προσωρινά αλλά μέτρα με ορίζοντα είκοσι και πενήντα χρόνια και αν είναι προσωρινά εννοούν ότι τα επόμενα θα είναι ακόμα πιο καταστροφικά.
Τα μέτρα έχουν σχεδιαστεί 40 χρόνια πριν, τώρα με την κρίση γίνεται μεγαλύτερη επιτάχυνση.
Αρχές δεκαετίας 70, ασφαλιστικό, Χιλή-Πινοσέτ, Σπράου, σύμβουλος στη Χιλή.
Για όλα αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση προτείνει ¨κοινωνικό διάλογο¨ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συμφωνούν κοινωνικός διάλογος δεν χρειάζεται αν τα μέτρα είναι φιλολαϊκά, εμείς απαντάμε ¨ καθολικός εργατικός λαϊκός πόλεμος στην καθολική επίθεση που δεχόμαστε¨.
¨ Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στον κοινωνικό διάλογο¨
Βία, δημοκρατία, επικαλούνται οι αστοί.
Καθαρίστριες Βενετία Μανωλοπούλου 31/11/2009 (ψήφισμα).

Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση στη Γ.Σ. για απεργία στις 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ απουσίαζε από τη Γ.Σ. και απουσίαζε και από το Δ.Σ.που προηγήθηκε με θέμα την απεργία.