10 Δεκ 2009

Αθήνα 9/12/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες στα Notos Galleries
Η εργοδοσία σας ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου με το οποίο ζητά τη συναίνεση σας και την υπογραφή σας για τις απολύσεις σας .
Το πρόγραμμα αυτό είναι η συνέχεια των απολύσεων τις οποίες είχε κάνει η εργοδοσία πριν λίγο καιρό και ουσιαστικά ο στόχος της εταιρείας είναι να απαλλαγεί από εργαζόμενους με δικαιώματα, και για να αποφύγει την αγανάκτηση σας προσπαθεί να παρουσιάσει την απόλυση ως εθελοντική αποχώρηση.
Μην αποδεχτούμε τον εκβιασμό της εργοδοσίας που ζητάει την υπογραφή μας για την απόλυση μας.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μέσα στο χώρο εργασίας καθημερινά ζούμε την εντατικοποίηση, τα εξοντωτικά ωράρια, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, τους μισθούς πείνας, την τρομοκρατία της εργοδοσίας με τις μαζικές απολύσεις.
Η εργοδοσία έχει στόχο να προσλάβει στη θέση των απολυμένων εργαζόμενους ανασφάλιστους (προγράμματα stage) και χωρίς δικαιώματα.
Αυτό θα είναι και το δικό μας μέλλον σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας.
Μην μείνουμε αμέτοχοι και φοβισμένοι απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, γιατί κανένας από μας δεν μπορεί να γλιτώσει ή να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.
Μην υπογράψουμε τις απολύσεις που η εταιρεία προσπαθεί να τις παρουσιάσει ως εθελοντική αποχώρηση.
ΜΗΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ τους μισθούς πείνας, τις απολύσεις, την προσωρινή και ανασφάλιστη δουλειά λάστιχο , τις άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, την κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, τις δυσμενείς καθημερινές μεταθέσεις από κατάστημα σε κατάστημα, τα εξαντλητικά ωράρια και τη μεθόδευση για κατάργηση της Κυριακής αργίας, την ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας, τους νέους φόρους.
Απαντάμε στην τρομοκρατία με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία 17 Δεκέμβρη 2009, συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως 11 το πρωί.
Απεργούμε στις 17 Δεκέμβρη
Διεκδικούμε
• Απαγόρευση των απολύσεων, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση των εργοδοτών.
• Όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου για Έλληνες και μετανάστες εργάτες, να καταργηθεί το καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφαλιστικά εργασιακά δικαιώματα.
• 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1120 ευρώ κατώτερη σύνταξη.
• Εθνικό υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας για όλα τα καταστήματα μέχρι 48 ώρες , 35ωρο-7ωρο-5θήμερο για τους εργαζόμενους.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ