15 Δεκ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες στα Notos Galleries
Η εργοδοσία ανακοίνωσε ¨πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου¨ στο οποίο ζητά τη συναίνεση σας και την υπογραφή σας για τις απολύσεις σας .
Το πρόγραμμα αυτό είναι η συνέχεια των απολύσεων τις οποίες είχε κάνει η εργοδοσία πριν λίγο καιρό και ουσιαστικά ο στόχος της εταιρείας είναι να απαλλαγεί από εργαζόμενους με δικαιώματα, να προσλάβει εργαζόμενους με ανασφάλιστη εργασία (stage), και για να αποφύγει την αγανάκτηση σας προσπαθεί να παρουσιάσει τις απολύσεις ως εθελοντικές αποχωρήσεις.

Μην αποδεχτούμε τον εκβιασμό της εργοδοσίας που ζητάει την υπογραφή μας για την απόλυση μας.
Αν υποκύψουμε στον εκβιασμό υπονομεύουμε και το δικό μας μέλλον, σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας, αλλά και το μέλλον των παιδιών μας.
Γιατί και εμείς και τα παιδιά μας θα είμαστε εργαζόμενοι με προγράμματα stage, δηλαδή ανασφάλιστοι, χωρίς δικαιώματα.
Μην μένουμε αμέτοχοι και φοβισμένοι απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας, γιατί κανένας από μας δεν μπορεί να γλιτώσει ή να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία, την απόλυση, την τρομοκρατία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.
Έλα στο κλαδικό σου σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να παλέψουμε μαζί να καταργήσουμε τις απολύσεις, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στη σταθερή και μόνιμη εργασία, να παλέψουμε για να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, γιατί και η λήξη της σύμβασης είναι απόλυση.
Εργαζόμενοι–εργαζόμενες στα Notos Galleries
Δείξε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες σας, στη δύναμη σας δύναμη των ενωμένων εργαζομένων.
Σε χώρους εργασίας που το κλαδικό σωματείο, μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους, έχουμε παρέμβει, κερδίσαμε μάχες.
Μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία στο LIDL, CARREFOUR, στο PRAKTIKER, με τη σωματειακή επιτροπή στα Nikko Markets, έχουμε ακυρώσει απολύσεις, έχουμε σταματήσει δυσμενείς μεταθέσεις, υποχρεώσαμε εργοδότη να ασφαλίσει εργαζόμενους που τους είχαμε ανασφάλιστους, χωρίς ρεπό, χωρίς κανονικό μισθό, χωρίς δικαιώματα.
Το κλαδικό σωματείο μαζί με αυτά τα επιχειρησιακά σωματεία δώσαμε μάχες καθημερινά και έχουμε σταματήσει μέχρι τώρα την κατάργηση της Κυριακής αργίας που μεθοδεύεται χρόνια από τις κυβερνήσεις και την εργοδοσία.

Ανάλογα παραδείγματα όμως υπάρχουν και από άλλους χώρους, όπως ΕΒΓΑ, WIND κ.ά.
Το κλαδικό Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης μαζί με εργαζόμενους στα Notos Galleries, είχαν κηρύξει δίωρη στάση εργασίας με αφορμή απολύσεις που έγιναν στην εταιρεία τον Οκτώβριο, έδωσαν μαζί, συλλογικά την μάχη.
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες στα Notos Galleries
ΜΗΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ τους μισθούς πείνας, τις απολύσεις, τα εξαντλητικά ωράρια την εργοδοτική τρομοκρατία, τη μεθόδευση για κατάργηση της Κυριακής αργίας, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την ανέχεια.

Απαντάμε στην τρομοκρατία με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία 17 Δεκέμβρη 2009, με συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως 11 το πρωί.

Ζητείστε και απαιτείστε από το επιχειρησιακό σωματείο να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη 2009, αγωνιστικά να σταθεί απέναντι σε όλα αυτά. Αυτός είναι ο ρόλος ενός σωματείου και όχι να δικαιολογεί, να ανέχεται να αδρανεί. Η αδράνεια δίνει αέρα στην εργοδοσία να συνεχίζει τις απολύσεις με διάφορους τρόπους.
Να δώσει μάχη, να μπει μπροστά να σπάσει την τρομοκρατία της εργοδοσίας.

Απεργούμε στις 17 Δεκέμβρη

Διεκδικούμε
• Απαγόρευση των απολύσεων, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση των εργοδοτών.
• Όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου για Έλληνες και μετανάστες εργάτες, να καταργηθεί το καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων, μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με πλήρη ασφαλιστικά εργασιακά δικαιώματα.
• 1400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1120 ευρώ κατώτερη σύνταξη.
• Εθνικό υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας για όλα τα καταστήματα μέχρι 48 ώρες , 35ωρο-7ωρο-5θήμερο για τους εργαζόμενους.
• Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
• Σύνταξη στα 60 για τους άντρες στα 55 για τις γυναίκες.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ