28 Μαΐ 2010

Αθήνα 28/5/2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τις άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις, ήδη ξεσπάνε στις πλάτες των εργαζομένων καθημερινά σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Μπαράζ απολύσεων, εκβιασμοί και τρομοκρατία για να συναινέσουν οι εργαζόμενοι στην εγκληματική πολιτική, αποδεικνύουν ότι αυτά τα μέτρα καμιά πατρίδα δεν σώζουν παρά μόνο τα κέρδη των καπιταλιστών.
Στην εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ οι εργαζόμενοι εκβιάζονται από την εργοδοσία να υπογράψουν την μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης από 8ωρο σε 4ωρο με την απειλή της απόλυσης .Στην ίδια εταιρεία η εργοδοσία ασφαλίζει τους εμποροϋπαλλήλους ως εργατοτεχνίτες.
Η εταιρεία ADAMS ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ πέταξε κυριολεκτικά στο δρόμο εργαζόμενες γυναίκες άνω των 50 ετών οι οποίες δουλεύουν στο κατάστημα από 15 ως 25 χρόνια και μάλιστα χωρίς απόλυση, χωρίς αποζημίωση χωρίς διαθεσιμότητα χωρίς τίποτα.
Η εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ απέλυσε εργαζόμενο γιατί απεργούσε χρησιμοποιώντας μάλιστα και εκβιασμό ότι αν ο εργαζόμενος αρνηθεί να υπογράψει την απόλυση του δεν θα δικαιούται επίδομα ανεργίας.
Στην εταιρεία LEONARDS η εργοδοσία απαίτησε από τις εργαζόμενες , να υπογράψουν την μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης από 8ωρο σε 4ωρο με την απειλή της απόλυσης για όσες αρνηθούν.
Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει συναινέσει σε αυτά τα εγκλήματα και μάλιστα σήμερα παριστάνει τον έκπληκτο και ρίχνει τουφεκιές αποπροσανατολισμού και για την τιμή των όπλων .
Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλο και περισσότεροι την ανάγκη να εγκαταλειφθούν, να αποδυναμωθούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου που ευθύνονται για αυτή την πολιτική.
Είναι ανάγκη να αντιτάξουμε το δικό μας αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο, τον δικό μας αγώνα για να καταργηθεί η κυριαρχία των μονοπωλίων, να γίνουν λαϊκή περιουσία, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγείας, την παιδεία, την ασφάλιση.

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
6.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ