3 Μαΐ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ 2010
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες
Το επιχειρησιακό εργοδοτικό σωματείο του ΑΤΤΙΚΑ το οποίο πρόκειται να διεξάγει εκλογές έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε, το επικίνδυνο ρόλο του, που δεν είναι άλλος από το να βάζει πλάτη στην εργοδοσία.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες ,
Το συγκεκριμένο σωματείο έχει δημιουργηθεί από τον εργοδότη, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και με τις οδηγίες του γραμματέα της Ομοσπονδίας και στέλεχος του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ Βασιλόπουλο Θάνο. Ο ρόλος του συγκεκριμένου σωματείου είναι από την μία να χρησιμοποιεί τις ψήφους των εργαζομένων για να μπορεί η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων από καλύτερη θέση, να συναινεί με όσα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα η κάθε κυβέρνηση είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ, περνάει κάθε φορά και από ταυτόχρονα να διαμορφώνει αρνητικούς συσχετισμούς για τους εργαζόμενους στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και στη ΓΣΕΕ, και από την άλλη για να μπορεί, η εργοδοσία του ΑΤΤΙΚΑ, με την στήριξη του συγκεκριμένου σωματείου, να απολύει εργαζόμενους, να χρεώνει τους εργαζόμενους για τις διαφορές των ταμείων, να δουλεύουν οι εργαζόμενοι ατελείωτες απλήρωτες ώρες την βδομάδα να τους τα δίνει σε ρεπό, να περνάει την τρομοκρατία και την διάσπαση των εργαζομένων σε «καλούς» και «κακούς», να εφαρμόζει η εργοδοσία όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων μέσα στο χώρο δουλειάς έχοντας τη συναίνεση του συγκεκριμένου σωματείου.
Αυτός είναι ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός. Το ότι το συγκεκριμένο σωματείο είναι εργοδοτικό το επιβεβαιώνει και η παντελής απουσία του από τους αγώνες και την οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στη σαρωτική επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματα μας από την μεγαλοεργοδοσία, την Ε.Ε. και τα κόμματα τους που ζητούν συνεχώς θυσίες από τους εργαζόμενους για να ξεπεράσουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης η ανεργία που σαρώνει ειδικότερα τη νεολαία, το ωρομίσθιο, τα τετραήμερα & τριήμερα εργασίας, οι διαθεσιμότητες είναι κάποια από τα μέτρα που χρησιμοποιούν οι εργοδότες για να μειώσουν τις απαιτήσεις μας
Τρομοκρατείστε με την δράση σας και την συμμετοχή σας στην 24ωρη πανεργατική, πανελλαδική απεργία στις 5 Μάη 2010, τους τρομοκράτες της κυβέρνησης, της Ε.Ε. , του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τους εργοδότες, μεγαλοκαπιταλιστές.
Αυτοί όλοι ευθύνονται για την κρίση, ζουν παρασιτικά από τη δική μας δουλειά, προσπαθούν στο όνομα της κρίσης να ισοπεδώσουν κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάκτηση, μας θέλουν υποταγμένους.
Τούτο τον καιρό δεν κρίνεται το χάσιμο ενός μεροκάματου, όσο και να τα έχουμε ανάγκη.

ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ

Συνάδελφοι αυτό το εργοδοτικό σωματείο λειτούργησε και ως απεργοσπαστικός μηχανισμός σε όλους τους αγώνες και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ έχουν κηρύξει. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να παραγκωνίσετε και να περιθωριοποιήσετε το εργοδοτικό σωματείο, μην το στηρίξετε με την ψήφο σας και αν σας αναγκάσουν να ψηφίσετε να ρίξετε άκυρο, μην σας κάνουν συνένοχους στην ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Να απαντήσουμε με την οργάνωση μας στο δικό μας σωματείο, στο κλαδικό μας σωματείο, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα μέσα στο χώρο δουλειάς γιατί είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η συλλογική μας δράση και η ενεργητική συμμετοχή μας για να ανατρέψουμε τους εκμεταλλευτές μας, δηλαδή τα παράσιτα που ζουν κυριολεκτικά από τον πλούτο που εμείς παράγουμε και τα τσιράκια τους δηλ. τους εργοδοτικούς κυβερνητικούς ¨συνδικαλιστές¨.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ 2010
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ