3 Μαΐ 2010

Αθήνα 3/5/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ 2010
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, νέες και νέοι
Η απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για τα αιματηρά μέτρα σε βάρος της ζωής μας, μας βάζει στην ευθύνη να αποδείξουμε ότι δεν πιστεύουμε τα αισχρά ψέματα της κυβέρνησης , πιστεύουμε μόνο στο δίκιο του αγώνα μας.
Πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια όλα τα ψέματα της κυβέρνησης περί πατριωτισμού και εθνικού συμφέροντος.
Είναι ψεύτικο το δίλλημα κατάρρευση ή σωτηρία.
Η εφαρμογή των μέτρων και όσων ακολούθησαν θα οδηγήσουν σε κατάρρευση την εργατική οικογένεια τους νέους, τις νέες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους.
Τα μέτρα αυτά θα πλήξουν και τον ιδιωτικό τομέα και είναι :
Η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Δραματική μείωση των συντάξεων μέσω του υπολογισμού τους σε ολόκληρο τον εργασιακό βίο, συντάξεις επιδόματα, απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτερου μισθού, αύξηση των εργαζομένων με μερική απασχόληση και ωρομίσθιο, τριήμερα και τετραήμερα εργασίας, πετσόκομμα των βαρέων ανθυγιεινών, αύξηση του ΦΠΑ από 21% σε 23% και από 10% σε 11%, νέοι φόροι σε ποτά, καύσιμα, τσιγάρα.
Όλα τα παραπάνω προσφέρουν πολλαπλάσια φθηνότερη εργατική δύναμη στη μεγάλη εργοδοσία.
Σφαγιάζουν όποια δικαιώματα και κατακτήσεις γνωρίσαμε μέχρι σήμερα, μας οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου δηλ. ΝΔ, ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ δεν δέχτηκε την παραμικρή πίεση από το Δ.Ν.Τ. και της Ε.Ε. για να λάβει τα μέτρα που ανακοίνωσε.
Τα μέτρα ήταν προαποφασισμένα, θα είναι μόνιμα και σε λίγους μήνες θα ‘έρθουν περισσότερα μέτρα και πιο σκληρά.
Συνάδελφοι, αυταδέλφισσες, νέες και νέοι
Ήρθε η ώρα της ευθύνης, να σμίξει ο υπάλληλος, ο εργάτης και η εργάτρια, ο ωρομίσθιος με τον άνεργο. Μπορούμε να τους σαρώσουμε, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε στους χώρους δουλειάς την μαζική συμμετοχή στην απεργία ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΗ 2010 την περιφρούρηση της απεργίας, να απορρίψουμε τα μέτρα της κυβέρνησης να μην νομιμοποιήσουμε στη συνείδηση μας τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της κυβέρνησης περί πτώχευσης.

ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ