27 Ιουν 2013

 Ο.Ι.Υ.Ε  Δ.Α.Σ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Email: pgey2010@gmail.com site: www.ey-pamehellas.gr



Αθήνα 25/6/2013
Μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτίωσης πληροφορηθήκαμε ότι η ομοσπονδία συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργανώσεων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα ενάντια στο ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας, τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, το τσουνάμι των ανέργων, και της μνημονιακής πολιτικής.

Σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ προαναγγέλλουν συλλαλητήριο με την σύμφωνη γνώμη και της ΟΙΥΕ για της 29/6/2013 συμφώνησαν και προτείνουν μάλιστα «πολιτική απεργία »

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

1. Πότε συνεδρίασε η εκτελεστική επιτροπή, η διοίκηση της ΟΙΥΕ και πήρε απόφαση έστω και κατά πλειοψηφία για την συμμετοχή η όχι της ΟΙΥΕ σε ένα τέτοιο συντονιστικό με δεδομένο ότι πέρα από την σύγκληση της ΟΙΥΕ σε σώμα στις 4/4/2013 δεν είχε συνεδριάσει ποτέ άλλοτε μέχρι της 14/6/2013 χωρίς να μπει τέτοιο θέμα;

2. Προφανώς έχουν « γράψει » στα παλαιά των υποδημάτων τους τα όργανα που αποφασίζουν για την πορεία της ΟΙΥΕ ( εκτελεστική επιτροπή, διοίκηση, Δ.Σ Σωματείων) θεωρώντας ότι είναι τσιφλίκι τους για να εξυπηρετήσουν της επιδιώξεις της Αυτ. Παρέμβασης που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

3. Μιλούν για την αντιμετώπιση της μνημονιακής πολιτικής οι παρατάξεις ( ΕΜΕΙΣ-ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΑΚΕ) αυτές που στηρίζουν τα μνημόνια, που ακόμα και σήμερα υπερασπίζονται την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, του 8ωρου, της σταθερής δουλειάς, δουλειάς με δικαιώματα.

4. Ανησυχούν για τους ανέργους όταν οι ίδιοι κάνουν τα στραβά μάτια στις απολύσεις που γίνονται που είναι χιλιάδες. Πρωτοστατούν στις μειώσεις μισθών που έχουν γίνει και ξεπερνούν το 30% αποτέλεσμα των συμβάσεων που έχουν υπογράψει με μειώσεις μισθών στο εμπόριο, τους ναυτιλιακούς υπαλλήλους.

5. Είναι τυχοδιώκτες προτείνουν απεργία και μάλιστα πολιτική όταν τα συνδικαλιστικά τους στελέχη από τα Σ/Μ και άλλους χώρους δουλειάς είναι μονίμως απεργοσπάστες όπως έκαναν και στην απεργία για την ΕΡΤ 13/6/2013, είναι τα μάτια και τα αυτιά της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα για αυτό και στήριξε απλόχερα την Αυτ. Παρέμβαση με 100 αντιπροσώπους στα συνέδρια της ΟΙΥΕ και του ΕΚΑ.

Ο.Ι.Υ.Ε   Δ.Α.Σ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ