2 Σεπ 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συνεδρίασε στις 29/8/2013 με θέματα: Κλαδική Σύμβαση Εμπορίου – Επικουρικό Ταμείο – Σχεδιασμός δράσης – μέτωπα πάλης .
            Η εισήγηση ανέφερε τα αιτήματα  του κλάδου  σχετικά με τη ΣΣΕ, με πλαίσιο διεκδίκησης κσμμία μείωση μισθών, επαναφορά της σύμβασης στα 918 ευρώ, μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας, 8ωρη, 40ωρη, 5θήμερη δουλεία για όλους τους εργαζόμενους, υποχρεωτική αργίας για όλα τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου.
            Για το Επικουρικό μας Ταμείο, επικαιροποιήσαμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2012 με ειδικό θέμα το Επικουρικό μας Ταμείο.
            Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είχαμε καταλήξει ότι δεν αποδεχόμαστε ιδιωτικοποίηση του Επικουρικού μας Ταμείου και ότι για την κακή κατάσταση του Επικουρικού μας πρέπει να πληρώσουν το αστικό κράτος και οι κυβερνήσει και όχι οι εργαζόμενοι που δεν φέρουν καμμία ευθύνη για τη λεηλασία του ΤΕΑΥΕΚ.  
            Η απόφαση αυτή με τις ξεκάθαρες προτάσεις μας για τη λειτουργία του Επικουρικού Ταμείου έχει κατατεθεί εγγράφως και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων τον Ιούνιο του 2012, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι η Γενική Συνέλευση δεν εξουσιοδοτεί κανέναν από τις παρατάξεις που είναι  πλειοψηφία στην ΟΙΥΕ (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.) να συμφωνήσει, συναινέσει στην ιδιωτικοποίηση του Επικουρικού μας Ταμείου, έχοντας ως προηγούμενο τη συμφωνία των παρατάξεων αυτών για την ιδιωτικοποίηση του Επικουρικού Ταμείου των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ.
            Στο Δ.Σ.  ο συνάδελφος Διαμαντής Κώστας εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο ΕΜΕΙΣ (πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ) επανέφερε την πρόταση για ιδιωτικοποίηση του Επικουρικού μας Ταμείου καταστρατηγώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εμποροϋπαλλήλων, τηρώντας πιστά τη στρατηγική της παράταξης του.
            Ο Διαμαντής Κώστας είναι ¨εκπρόσωπος¨  των εργαζομένων στο Επικουρικό Ταμείο, μαζί με το συνάδελφο Νικάκη Δημήτρη (ΕΜΕΙΣ πρώην στέλεχος της ΠΑΣΚΕ)  διορισμένοι και οι δυο όχι από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας αλλά από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (από τις συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις).
            Οι θέσεις μας για το Επικουρικό μας Ταμείο είναι αποτέλεσμα μελέτης (κινητή, ακίνητη περιουσία, αποθεματικά) και δεν εξουσιοδοτούμε κανέναν από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων να καταστρατηγήσουν και να αναιρέσουν απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στον κλάδο μας.
            Να θυμίσουμε ότι η συμβολή αυτών των παρατάξεων στην ιδιωτικοποίηση του Επικουρικού Ταμείου εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των συντάξεων των εργαζόμενων αυτών ακόμα και των ήδη καταβαλλόμενων κατά 32%.
            Οι συγκεκριμένου συνάδελφοι απεχώρησαν από το Δ.Σ. αποφεύγοντας εμμέσως πλην σαφώς να πάρουν θέση και για το θέμα της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης

ΤΟ Δ.Σ.