9 Σεπ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
                                                                                                                                                                                   
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την απαράδεκτη και φασιστική συμπεριφορά των εντεταλμένων της εργοδοσίας στο ΙΚΕΑ Κηφισού, απέναντι στο μέλος του ΔΣ, Μαρία Καραπιπέρη, και μελών του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Ενδεικτικό του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί στην εν λόγω εταιρεία είναι το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των εργαζομένων από το κλαδικό σωματείο, στο κατάστημα επικράτησε πανικός, λες και γινόταν ληστεία, ενώ στην προσπάθεια παρεμπόδισης πρωτοστατούσε ο διευθυντής του καταστήματος. Τέτοιος ήταν ο υπερβολικός τους ζήλος, που έφτασαν σε σημείο να επιτεθούν, όχι μόνο φραστικά, στα μέλη του σωματείου.
Αλήθεια, τι είναι αυτό που φοβίζει τόσο πολύ τη μεγαλοεργοδοσία;
Τα μέλη του κλαδικού σωματείου ενημέρωναν τους εργαζόμενους ως όφειλαν, για τις νέες μειώσεις μισθών που αξιώνουν οι εργοδότες ,σε πλήρη συνεννόηση με την δικομματική κυβέρνηση,  αλλά και για την τακτική της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΔΑΚΕ).
Να γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δεν πτοείται από τέτοιες πρακτικές. Το δικαίωμα των συνδικαλιστών να έρχονται σε επαφή με τους εργαζόμενους έχει κατακτηθεί με αγώνες και αίμα! Η συγκεκριμένη συνδικαλιστική παρέμβαση του σωματείου  δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία!
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων μαζί με τους εργαζόμενους στον κλάδο παλεύει να μην περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, γι' αυτό μας πολεμούν. Να γνωρίζουν ότι δε θα κάνουμε βήμα πίσω. Σας καλούμε όλους να οργανωθείτε στο κλαδικό σωματείο , συλλογικά και οργανωμένα να απαντήσουμε στην επίθεση , μην ανέχεστε να καθορίζουν τη ζωή σας τα παράσιτα που ζουν από τον πλούτο που εμείς παράγουμε. Με ενότητα και αγώνες θα αποτρέψουμε  την εξαθλίωσή μας.
Η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός που προσπαθούν να επιβάλουν στους χώρους εργασίας δε πρέπει να  περάσει!
ΜΗΝ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΤΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΖΕΙ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΙΤΑ.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ Δ.Σ.