30 Ιουλ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Έκτακτο βοήθημα 1000 ευρώ διεκδίκησαν και πήραν από τον ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι της επιχείρησης ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ. Να θυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι της συγκεκριμένης επιχείρησης βρίσκονται  μεγάλο χρονικό διάστημα σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα μηνών και τις αποζημιώσεις τους.
 Η συγκεκριμένη επιχείρηση  πρόσφατα   κατέθεσε αίτηση πτώχευσης  που εκδικάστηκε και εκκρεμεί η απόφαση.  Να επισημάνουμε ότι η επιχείρηση ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟY ήταν ένα από τα μονοπώλια της αγοράς στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό στο κλάδο του εμπορίου.         
Ωστόσο προχώρησε  στο κλείσιμο των καταστημάτων της αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους απλήρωτους και χωρίς δουλειά.
Η επίθεση της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους είχε ξεκινήσει χρόνια πριν με κλείσιμο των καταστημάτων της, με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία , μειώσεις μισθών που έφταναν το 45% σε ορισμένους εργαζόμενους στη λογική να σωθεί η εταιρεία.
Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο επιχειρησιακό και κλαδικό τους σωματείο δεν παραιτήθηκαν ποτέ από τα δικαιώματα τους. Πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για  τα δεδουλευμένα τους , τις αποζημιώσεις. Με παρεμβάσεις σε εργοδοσία, Υπουργείο Εργασίας και ΟΑΕΔ πάλεψαν και πήραν το έκτατο βοήθημα των 1000 ευρώ και δηλώνουν αποφασισμένοι για τη συνέχιση του αγώνα τους.
Στο πλευρό των εργαζομένων της επιχείρησης ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ βρίσκονται και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και πολλά άλλα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
Απέναντι στις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος , ξηλώματος κάθε εργατικού δικαιώματος που είχε απομείνει  η ικανοποίηση του αιτήματος των εργαζομένων της επιχείρησης ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ για έκτακτο βοήθημα αποτελεί φάρο για κάθε εργαζόμενο. Η δύναμη μας βρίσκεται στη συλλογική, μαζική δράση μας, στη συσπείρωση στο κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

                                                                ΤΑ  Δ . Σ.