14 Ιουλ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΜΕ ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ

Εργαζόμενοι στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, την καθαριότητα,

Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπέγραψε νέο μνημόνιο, μνημόνιο ταφόπλακα για τα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά και στο κλάδο.  
Μνημόνιο που έχει τη συμφωνία και των υπολοίπων κόμματων (Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ), προβλέπει νέα σκληρά αντεργατικά- αντιλαϊκά μέτρα με νέες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς ωράρια εργασίας, με εργασιακές σχέσεις λάστιχο και δουλειά 52 Κυριακές το χρόνο.
Τα 81 δις δεν θα τα εισπράξουν οι εργαζόμενοι για να έχουν καλύτερη υγεία, φάρμακα, ολόκληρο μισθό, επίδομα αδείας, ολόκληρο επίδομα ανεργίας, ολόκληρη σύνταξη,  βασικά είδη διατροφής, διακοπές για τους ίδιους και την οικογένεια τους, αλλά όλο το πακέτο θα πάει για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η ανάπτυξη του μεγάλου κεφαλαίου και η μεγιστοποίηση των κερδών του.   
Με την υπογραφή του μνημονίου 3 λύνονται τα χέρια
του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου :
ü Απελευθερώνονται πλήρως τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων.
ü Καταργείται η κυριακάτικη αργία ως ημέρα ξεκούρασης των εργαζόμενων.
ü Χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες δουλειάς σε όλους τους χώρους.
ü Γενικεύεται η μερική απασχόληση, οι ατομικές συμβάσεις, η εντατικοποίηση, η  εφαρμογή εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση των εργαζόμενων, προκειμένου να αυξήσει το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο ακόμα περισσότερο τα κέρδη του, κέρδη που θα πατούν πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η πλειοψηφία τις Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας
ΠΑΣΚΕ (ΕΜΕΙΣ) -ΔΑΚΕ- ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ(ΜΕΤΑ) πρέπει να απολογηθεί στους εργαζόμενους  γιατί τους καλούσε να ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΧΙ στο μνημόνιο της Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ,  αγωνιστικά να πουν ΝΑΙ στο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  που τους καταδικάζει σε φτώχια και εξαθλίωση, ενώ παρέχει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία.
Μακριά από όλους αυτούς. Αποδεδειγμένα είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή της εργατικής τάξης, βρίσκονται στην απέναντι όχθη από τους εργαζόμενους, αποτελούν το μακρύ χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης στις γραμμές μας.
Πλειοψηφίες όπως αυτή στην Ο.Ι.Υ.Ε. είναι επικίνδυνες για τους εργαζόμενους του κλάδου, αποτελούν τμήμα του εργοδοτικού μηχανισμού και έχουν διευκολύνει με πολλούς τρόπους την εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση.

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου- Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ  καλεί : 
ü   Κάθε σωματείο κλαδικό ή επιχειρησιακό, κάθε έντιμο συνδικαλιστή να πει ΟΧΙ στη βαρβαρότητα του νέου μνημονίου, να κάνουν στην άκρη όλον αυτό το «συρφετό» του παλιού και νέου κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού στον κλάδο που καλούσε τους εργαζόμενους να συμβιβαστούν, να υποταχτούν στις ορέξεις της «αριστερής» κυβέρνησης, του αριστερού μνημονίου και της εργοδοσίας.
ü   Τα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων κλαδικών και επιχειρησιακών τις Επιτροπές Αγώνα, τις Σωματειακές Επιτροπές να οργανώσουν περιοδείες, εξορμήσεις, να συζητήσουν σε κάθε χώρο δουλειάς.
ü   Να δώσουν συνέχεια στην δράση που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα, συνεχίζουμε χωρίς καθυστέρηση στην οργάνωση τις πάλης  ενάντια  στην εργοδοσία που ξεσαλώνει, χτυπώντας μισθούς και δικαιώματα, κλιμακώνοντας την τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς, να βρεθούν παντού: Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές.
ü   Να δοθεί οργανωμένη απάντηση στο νέο μνημόνιο, στα νέα βάρβαρα μέτρα. Κανένας μόνος του, τώρα συσπείρωση στα σωματεία του κλάδου  για να δυναμώσει η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς με επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές.  
ü   Απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει  η συγκυβέρνηση, η εργοδοσία, σε  συνεργασία με τον κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό,  εμείς απαντάμε με την οργάνωση των εργαζόμενων σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε χώρο δουλειάς, για να μην υπάρχουν απολύσεις, υποχρεωτικές άδειες, άδειες άνευ αποδοχών, απλήρωτη δουλειά, για να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα  και να απατήσουμε για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους  με δικαιώματα.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ
ü  Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων  8 Κυριακές το χρόνο.
ü   Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα   καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
ü   8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.
ü   Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
ü    Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και  όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
ü  Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.
ü   Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους ,αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.
ü  Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
ü  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Αρκετά ματώσαμε !!   Αρκετά πληρώσαμε!!

Η ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν.
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική τους!!
Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία, το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά τις Ε.Ε, των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.  
                              
                           

                                                                                 
               ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΜΠΟΡΙΟΥΥΠΗΡΕΣΙΩΝ