26 Οκτ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ   30 ΟΚΤΩΒΡΗ  10.30Π.Μ.
(Στα γραφεία του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης 5β - Πλ. Μητροπόλεως)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες εργαζόμενοι στη ¨ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ¨
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το κλαδικό σου σωματείο μαζί με δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία από κάθε κλάδο, διεκδικούμε αγωνιστικά την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλυψη των απωλειών, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΖΕΡΗ ΖΩΗ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η ΔΙΑΚΗΝΗΣΗ ΑΕ έχει επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα για το σύνολο των εργαζομένων που απασχολεί. Οι ατομικές συμβάσεις 2μηνες, 4μηνες, οι μειώσεις στους μισθούς μας κατά 30-40%, η εντατικοποίηση που "βαράει κόκκινο", τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας είναι ο καθημερινός μας εφιάλτης. Οι  απλήρωτες υπερωρίες, τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας ( μέτρα προστασίας, συντήρηση μηχανημάτων, κλιματιστικών, ελλιπής φωτισμός, δεν υπάρχει πλέον κατάλληλος χώρος για το διάλλειμα και αποδυτηρίων διότι έχει γίνει χώρος αποθήκευσης εμπορευμάτων) και άλλα πολλά δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας  στο χώρο εργασίας.
Στις αποθήκες στο Μενίδι πριν ένα  χρόνο η εργοδοσία της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ προχώρησε σε 45 απολύσεις εργαζομένων σε διάστημα 2 εβδομάδων αξιοποιώντας τις εξελίξεις στο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ (την λήξη της μεταξύ τους σύμβασης). Την θέση της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ όμως έχουν πάρει άλλοι μεγαλέμποροι και πολυεθνικές οι οποίοι συνεργάζονται με την ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ όπως είναι ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, η H&M αλλά η κατάσταση για μας τους εργαζόμενους γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Είναι γνωστό ότι η εργοδοσία της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ καθημερινά μέσα από την δουλειά και τον κόπο των εργαζόμενων αυξάνει  συνεχώς τα κέρδη της.

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι, με το φόβο, τη μοιρολατρία ,"το δεν γίνεται τίποτα"  έτσι δυναμώνουμε την επίθεση της εργοδοσίας που μπροστά στη δίψα της για κέρδος θα γίνεται ακόμα πιο επιθετική, θα απαιτεί και άλλες θυσίες από εμάς.
Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατά απαίτηση του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων ετοιμάζει μεγαλύτερη επίθεση με νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απελευθέρωση μαζικών απολύσεων, απαγόρευση απεργιακών κινητοποιήσεων.
Αποφάσισε να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου, τίποτα δεν κερδήθηκε χωρίς  αγώνες, χωρίς συλλογική δράση. Τώρα είναι η ώρα να περάσουμε στην αντεπίθεση, να



κάνουμε το βήμα και να οργανωθούμε στο κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπάλληλων Αθήνας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που παλεύουν για δουλειά με δικαιώματα, για συλλογικές συμβάσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, για ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.  
Έχουμε πείρα μέσα στο χώρο μας από τη δράση της σωματειακής επιτροπής που είχαμε συγκροτήσει εμείς οι εργαζόμενοι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  μας, από συναδέλφους που βγήκαν μπροστά και μαζί με τα κλαδικά σωματεία απαίτησαν να μην γίνουν μειώσεις στους μισθούς, απολύσεις, δυσμενείς μεταθέσεις. Αυτό το βήμα πρέπει να δυναμώσει, να γίνει πιο στέρεο μέσα σε κάθε αποθήκη της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ. Αυτό είναι που τρομάζει την εργοδοσία μην τυχόν και οργανωθούμε όλοι οι εργαζόμενοι απέναντι στον κοινό μας αντίπαλο. Για αυτό προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην επαφή μας με τα κλαδικά μας σωματεία, να φιμώσει κάθε φωνή που διεκδικεί, αγωνίζεται. Στο παρελθόν έκανε ότι μπορούσε για να διασπάσει τους εργαζόμενους, τον αγώνα τους και όποια προσπάθεια για οργάνωση. Καλλιεργεί το φόβο και την τρομοκρατία για να μην σηκώσει κανένας εργαζόμενος κεφάλι.

 Το κεφάλαιο και η μεγαλοεργοδοσία δεν είναι ανίκητοι, φαίνονται ανίκητοι γιατί εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε δοκιμάσει την τεράστια δύναμη μας.

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ:
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης, με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
  • Κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης και όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και αντικατάσταση με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους,
ωράριο εργασίας 35ωρο-7ωρο-5θημερο με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
  • Άμεση πρόσληψη των συναδέλφων που η εταιρεία πέταξε στο δρόμο, καμία απόλυση, κανένας άνεργος.
  • Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων,  των υπερωριών.

 

Το ΔΣ