10 Ιουλ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενες μητέρες, νέες και νέοι,
          Για άλλη μια χρονιά  χιλιάδες παιδιά εργαζομένων και ανέργων θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.
       Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν φέτος για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στους παιδικούς σταθμούς στο πλαίσιο του προγράμματος “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”(προγράμματα ΕΣΠΑ ) αντιστοιχούν σε 150.000 παιδιά, ενώ το ποσό που θα διατεθεί για τη σχολική χρονιά 2017- 2018 καλύπτει τη φιλοξενία μόνο 100.000 παιδιών. Αυτό επιβεβαιώνεται και με το δελτίο τύπου του ΕΕΤΑΑ για τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος,  περίπου 50.000 παιδιά μένουν εκτός. Ο αριθμός αυτός ανεβαίνει σημαντικά αν αναλογιστούμε ότι λόγο των αυστηρών κριτηρίων πολλοί γονείς αποκλείστηκαν  εξαρχής από το πρόγραμμα. Χιλιάδες γονείς είναι σε αδιέξοδο μην έχοντας που να αφήσουν τα παιδιάς τους.
        Ταυτόχρονα η χρηματοδότηση από το κράτος για τους δημοτικούς βρεφικούς και  παιδικούς σταθμούς χρόνο με το χρόνο περιορίζεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι γονείς να πληρώνουν τροφεία και υλικοτεχνικές υποδομές με κίνδυνο μάλιστα της διαγραφής των παιδιών τους από αυτούς αν δεν είναι συνεπείς στην προθεσμία καταβολής των τροφείων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τακτική που ακολουθεί η διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (ΔΒΑ) στέλνοντας επιστολή σε γονείς απειλώντας τα παιδιά τους με διαγραφή  έστω κι αν οφείλουν λίγες δεκάδες ευρώ.
        Επίσης οι κτιριακές υποδομές είναι ασυντήρητες, το προσωπικό  προσλαμβάνεται με συμβάσεις 2μηνες, 4μηνες, 8μηνες. Η σοβαρή ανάγκη να φροντίζουν τα μωρά και τα νήπια τα ίδια πρόσωπα περιφρονείται στο όνομα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, στην παραπέρα υποβάθμιση  της λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

        Η Προσχολική Αγωγή δεν είναι πολυτέλεια. Είναι βασική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια και ταυτόχρονα απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση του παιδιού. Και ως τέτοια πρέπει ν' αντιμετωπίζεται. Απαιτεί ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, πλήρως εξοπλισμένο σε υλικοτεχνική υποδομή, πλήρως στελεχωμένο με προσωπικό, με σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την ηλικία των παιδιών, έτσι ώστε να βοηθηθεί το κάθε παιδί να αναπτυχθεί σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά.

 ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ– ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ.

        Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο γνωρίζουμε καλά τις συνέπειες που θα έχει στη ζωή τη δική μας και της οικογένειάς μας, ο αποκλεισμός των παιδιών μας από τους παιδικούς σταθμούς. Και αυτό μάλιστα σε συνδυασμό με το χτύπημα των δικαιωμάτων μας, την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του σταθερού χρόνου εργασίας. Αυτό είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν χέρι-χέρι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και κυβέρνηση για την τόνωση της οικονομίας και της αγοράς.
        Η αγανάκτηση των εργαζομένων στον κλάδο μας , των ανέργων, των νέων ζευγαριών για την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για τα δεκάδες καθημερινά προβλήματα που κατακλύζουν τη ζωή μας, πρέπει  να εκφραστεί μέσα από τον οργανωμένο αγώνα.
      Είναι ανάγκη τώρα να οργανωθούμε και να δυναμώσουμε το κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Να παραμερίσουμε το φόβο και τις ανασφάλειες που μας δημιουργούν, μεγαλοεργοδοσία. και  κυβέρνηση. Να τους αντιμετωπίσουμε κατάματα γνωρίζοντας τη δύναμή μας μέσα από τον οργανωμένο αγώνα και τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.
          Δεν θυσιάζουμε τη ζωή τη δική μας και της οικογένειάς μας για τις ορέξεις και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Δεν θυσιάζουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας! Βάζουμε στο επίκεντρο της πάλης μας το σύνολο της ζωής και των αναγκών μας. Συμμετέχουμε ενεργά στο σωματείο μας , συμμετέχουμε ενεργά στους συλλόγους γονέων των παιδικών σταθμών των παιδιών μας. Παίρνουμε πρωτοβουλία να συγκροτηθούν όπου δεν υπάρχουν.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
·         Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπιζόμαστε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
·         Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
·         Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομισθίου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
·         Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με αναπλήρωση των απωλειών που δεχτήκαμε τα τελευταία χρόνια.
  • Δομές Προσχολικής Αγωγής αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, με επαρκή χρηματοδότηση, κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή, και στελέχωση με επιστημονικό παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ,στις 12.00 μ.μ. στην Πλ. Μοναστηρακίου 
Η πάλη για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας είναι πάλη άμεσα συνδεδεμένη με την ανάγκη να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες μας.
Για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
                                                    Το Δ.Σ.