3 Ιουλ 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ "PORKY"

 Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει  την εκδικητική απόλυση συναδέλφισσας μας από το κατάστημα PORKY εμπορίας κρεάτων στην Καλλιθέα.
Στην παρέμβαση του σωματείου την Πέμπτη 29 Ιουνίου, ημέρα που καλέστηκε   η  εργαζόμενη να υπογράψει την απόλυσή της, η εργοδοσία χωρίς υπεκφυγές και προσχήματα παραδέχτηκε ότι λόγος της απόλυσης είναι η συμμετοχή της συναδέλφισσας στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 17 Μαΐου.  Θεωρεί όπως μας είπε πρόβλημα την συμμετοχή εργαζομένων σε απεργία  και για αυτό το λόγο παίρνει τα μέτρα της.
            Το πραγματικό πρόβλημα για την συγκεκριμένη εργοδοσία είναι μην τυχόν και σηκώσει και κανένας άλλος εργαζόμενος κεφάλι απέναντι στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Απλήρωτες αναγκαστικές υπερωρίες,  ανύπαρκτα ρεπό, αναγκαστικές σπαστές άδειες, σπαστά ωράρια, απουσία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, εντατικοποίηση, ατελείωτη δουλειά μέχρι εξαντλήσεως, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή πολλών εργαζόμενων  όπως έγινε πρόσφατα με το σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου. Σε αυτή την άθλια κατάσταση η εργοδοσία για να διασφαλίσει χωρίς κανένα εμπόδιο τα κέρδη της απαιτεί "σιγή ιχθύος "
 Η συναδέλφισσα όλο το προηγούμενο διάστημα πάλεψε ενάντια στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων της αλλά και  των συναδέλφων της  στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Αυτό είναι που πραγματικά ενόχλησε την εργοδοσία.
 Μέσα από το Σωματείο της το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  και την συμμετοχή της στην απεργία και συνολικά στη δράση του διεκδίκησε τα αυτονόητα. Δουλειά με δικαιώματα, με μισθό που να καλύπτει τις ανάγκες μας, δουλειά που να μην μας οδηγεί μια ώρα αρχύτερα στο  νοσοκομείο, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εργαζόμενη που απολύθηκε εδώ και ένα χρόνο έχει πάρει μόνο 8 ημέρες άδεια!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  απαιτεί να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση.
Ø Καλεί όλους τους εργαζόμενους και στη συγκεκριμένη επιχείρηση να οργανωθούν στο σωματείο τους, να παλέψουμε συλλογικά για τα δικαιώματα μας,. να κάνουμε πράξη το φόβο των  εργοδοτών. H εργοδοσία τρέμει στο ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι να καταλάβουν την δύναμη που έχουν, τη δύναμη της συλλογικής οργανωμένης πάλης.
Ø Καλεί το λαό της Καλλιθέας να καταδικάσει την στάση του συγκεκριμένου εργοδότη και να συνταχθεί με το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα.    
ΤΟ Δ.Σ.