21 Ιαν 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  Ούτε ένα, ούτε δυο άλλα τρία περιπολικά, τρεις μηχανές της ΕΛΑΣ και πάνω από 12 αστυνομικοί κατέφθασαν έξω από το JUMBO Αλίμου  κατά την διάρκεια κινητοποίησης  του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας το απόγευμα του Σαββάτου! Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν στους εκπροσώπους του σωματείου ότι είχαν καταγγελία για παρεμπόδιση πολιτών!  

   Οι εκπρόσωποι του σωματείου  απαίτησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από το χώρο καταγγέλλοντας την στάση της ΕΛΑΣ, του Υπουργείου προστασίας του πολίτη και της κυβέρνησης, που αντιμετωπίζουν το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ως απειλή. Να σημειωθεί ότι καμία παρεμπόδιση πολιτών δεν υπήρχε και ότι η κινητοποίηση βρήκε απήχηση τόσο στους εργαζόμενους της εταιρείας  όσο και την στήριξη των καταναλωτών.   

  Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποίησε την ίδια ώρα και  το κλαδικό σωματείο Πειραιά στο κατάστημα της  JUMBO  στο Ρέντη. Τα σωματεία πραγματοποιούσαν κινητοποιήσεις  ενάντια  στις  απαράδεκτες τροποποιητικές  συμβάσεις που η εργοδοσία των JUMBO έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους, συμβάσεις που  μετατρέπουν το 5ήμερο σε 6ήμερο και το συνεχές ημερήσιο ωράριο εργασίας σε διακεκομμένο ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας. Αυτές οι συμβάσεις ήρθαν να προστεθούν  στα 10ωρα και τα 12ωρα , στη δουλειά χωρίς ρεπό, στην εντατικοποίηση που έχει επιβάλει η εργοδοσία των  JUMBO για να εξασφαλίζει και να μεγιστοποιήσει  τα κέρδη, άλλωστε το εμπορικό κεφάλαιο συνολικά εντείνει την επίθεση του στα δικαιώματα των εργαζομένων στο κλάδο.   Αυτό χαρακτηρίστηκε ως παρεμπόδιση πολιτών από τις  αστυνομικές δυνάμεις που παρόλο  ότι αποχώρησαν από τον προαύλιο χώρο του καταστήματος παρακολουθούσαν από απόσταση την κινητοποίηση του σωματείου. 

  Ο νόμος και η τάξη που θέλουν να επιβάλλουν Κυβέρνηση και εργοδοσία δεν θα περάσει. Πλέον είναι καθαρό ότι  η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής πάει χέρι – χέρι με την καταστολή.
  Συνεχίσουμε αγωνιστικά, οργανωμένα με τα κλαδικά μας σωματεία διεκδικώντας δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων. 

Το Δ.Σ.