3 Ιαν 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους  του συναδέλφου που βρήκε αιφνίδιο θάνατο  μέσα σε κατάστημα μεγάλης αλυσίδας super market εν ώρα εργασίας.

   Στον κλάδο του εμπορίου το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλά παρόμοια τραγικά περιστατικά, συνάδελφοι χάνουν τη ζωή τους από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια ενώ βρίσκονταν στο πόστο τους. Λόγω τον πολλών κρουσμάτων που έχουμε στον κλάδο, ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει απευθυνθεί τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας( ΣΕΠΕ), όσο και στο τμήμα επιθεώρησης ασφάλειας και υγείας στην εργασία ( πρώην ΚΕΠΕΚ) ζητώντας  να γίνουν έλεγχοι και να  παρθούν όλα τα μέτρα διασφάλισης  της υγείας και της ασφάλειας των εργαζόμενων μέσα στους εργασιακούς χώρους. 

   Καλούμε τα μέλη του σωματείου και όλους τους συναδέλφους στον κλάδο να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς, αναβάθμιση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας με έμφαση στην πρόληψη δωρεάν για όλους. Να μην έχουμε άλλη απώλεια ζωής συναδέλφου. Είναι χρέος μας, στον αγώνα και στη μνήμη των συναδέλφων μας, που τόσο άδικα χάθηκαν στο μόχθο για το μεροκάματο.


Το Δ.Σ.