3 Ιαν 2019

Κοινό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παιδική Θεατρική Παράσταση και Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας (ΣΕΑ) και η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) καλούν τους συναδέλφους και τα παιδιά τους, την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Άγιας Φιλοθέης 5β, πλατεία Μητροπόλεως (κοντά στο Σύνταγμα) στις 10.00π.μ, στην εκδήλωση που οργανώνουμε με παρουσίαση της παιδικής θεατρικής παράστασης "Η ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ" από την θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ.
Λίγα λόγια για την παράσταση: Οι μαύρες πεταλούδες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το λιβάδι που ζουν, για να γλιτώσουν από τη μανία του καταστροφικού Ανέμου που θέλει να κυριαρχήσει παντού, σκορπίζοντας το φόβο. Τελικά φθάνουν σ’ ένα λιβάδι όπου ζουν οι πολύχρωμες πεταλούδες και οι οποίες βλέπουν τις μαύρες με καχυποψία και φόβο για το κακό που μπορεί να προκαλέσουν. Όταν φτάνει όμως η ώρα που ο Άνεμος απειλεί και το δικό τους λιβάδι, είναι πολύτιμη η βοήθεια που προσφέρουν οι μαύρες πεταλούδες για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό και να λάμψει ο Ήλιος για όλους!! Ο φόβος και η προκατάληψη για τον Άλλο, γιατί δε μας μοιάζει και μας ξενίζει, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η αξία της αλληλεγγύης, και τέλος η δύναμη που αποκτούν οι λαοί όταν ενώνονται απέναντι στον κοινό εχθρό που προκαλεί τη δυστυχία τους είναι τα «νήματα» που ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια της παράστασης για τους μικρούς θεατές.
Θα ακολουθήσουν δραστηριότητες για τα παιδιά των συναδέλφων (χειροτεχνίες, ζωγραφική κ.ά) και στο πλαίσιο της εκδήλωσης στις 12.00 τα δυο σωματεία θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο σωματείων Σ.Ε.Α και Ε.Λ.Ε.Π.Α εύχονται σε όλους τους συναδέλφους υγεία και μια καλή και αγωνιστική χρονιά. Το 2019 να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και νέες δυνάμεις δυναμώνοντας τα σωματεία μας, την οργάνωση σε κάθε εργασιακό χώρο, το μέτωπο των διεκδικήσεων μας, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για την ανασύνταξη του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος. Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας συνολικά απέναντι στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα.


Τα Δ.Σ.