27 Μαΐ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σ.Ε.Α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ & ΩΡΑ 10.00Π.Μ.
ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10

ΘΕΜΑΤΑ:
1. ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΤΕΑΥΕΚ)- ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.
2. ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ .

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η ληστεία του εισοδήματος μας συνεχώς μεγαλώνει. Οι αυξήσεις στα ΚΤΕΛ, στα υπεραστικά λεωφορεία, στα taxi, στις συγκοινωνίες, στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, στα τρόφιμα, φάρμακα, στα δίδακτρα και σε άλλα είδη δίνουν καθημερινό χτύπημα στην τσέπη μας.
Ακόμα και με την ιδιωτικοποίηση της παιδείας, υγείας, της κατοικίας, των διακοπών κλπ.
Πρόκειται για ληστεία με σχέδιο και στόχο την αύξηση των κερδών των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, του κεφαλαίου συνολικότερα.
Η πολιτική αυτή η αντεργατική γίνεται με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. σήμερα και του ΠΑΣΟΚ χτες. Συμβολή σε αυτό έχει και η ΓΣΕΕ η οποία πρόσφατα υπέγραψε την κατάπτυστη σύμβαση με τον ΣΕΒ του 1 ευρώ μικτά αύξηση, αλλά και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου που μιλούν για κατώτερο εγγυημένο εισόδημα.

Εξαπατούν την Εργατική Τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους , τη φτωχή αγροτιά:
· Όταν μας λένε να τρέχουμε από Σούπερ Μάρκετ σε Σούπερ Μάρκετ για να βρούμε φτηνότερες τιμές.
· Όταν λένε να δημιουργήσουμε «καταναλωτικό» κίνημα. Απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ο οργανωμένος αποφασιστικός αγώνας με πλαίσιο που χτυπάει τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, τα κέρδη της πλουτοκρατίας.
· Όταν μας λένε ότι ο υγιής ανταγωνισμός θα φέρει μείωση τιμών. Ο ανταγωνισμός έφερε την δημιουργία μονοπωλίων που ελέγχουν την αγορά, που ελέγχουν τις τιμές την παραγωγή τροφίμων, την ποιότητα τους.
· Όταν στήνουν τα «παρατηρητήρια τιμών» το ΠΑΣΟΚ χτες, η ΝΔ σήμερα.
· Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπηρετώντας πιστά τα αφεντικά τους μείωσαν την φορολογία των κερδών από 45% στο 25%.


Οι μόνοι κερδισμένοι από την πολιτική αυτή είναι το μεγάλο κεφάλαιο που όλα αυτά τα χρόνια αύξησε και αυξάνει συνεχώς τα κέρδη του.
Το συνολικό ζήτημα της υγείας και των συνεπειών της εμπορευματοποίησης που προωθούν και στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, είναι σε συνεχή επικαιρότητα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζει για το αμέσως επόμενο διάστημα την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου δηλαδή την κατάργηση και της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση των απολύσεων, την επιβολή της κάρτας νοσηλείας στους εργαζόμενους , τη λεηλασία των αποθεματικών από τα Επικουρικά Ταμεία για αυτό άλλωστε προχώρησε και στην ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων.
Η πάλη κατά της ακρίβειας, κατά της ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, της κατοικίας μπορεί να έχει αποτελέσματα μόνο με το χτύπημα των κερδών.
Απαιτείται η συσπείρωση και το δυνάμωμα του σωματείου μας.

ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00Π.Μ. ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 10 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ :

· 1400 βασικό μισθό, 1120 κατώτερη σύνταξη.
· Σταθερή μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, 35ωρο-7ωρο-5θήμερο, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
· Το επίδομα ανεργίας να είναι στο 80 % του βασικού μισθού που προτείνει το ΠΑΜΕ και για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία.
· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη κατανάλωσης, στα καύσιμα, στη ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλα τα διόδια ιδιωτικά και κρατικά
· Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ