21 Ιαν 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με απόφαση Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καλεί τους νέους και τις νέες εργαζόμενες στον κλάδο σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΜΑΣ στις 24/1/2013 στις 2 το μεσημέρι στα προπύλαια, ενάντια στο ¨σχέδιο δράσης για την απασχόληση των νέων¨ που στοχεύει στην εξασφάλιση για τις επιχειρήσεις φτηνών εργατών.


Ειδικότερα σήμερα που η τρικομματική κυβέρνηση κατ΄ εντολή των πολυεθνικών μεθοδεύει και την κατάργηση της Κυριακής αργίας, οι νέες και οι νέοι εργαζόμενοι που είναι και η πλειοψηφία στον κλάδο μας, θα καλεστούν να ¨απασχοληθούν¨ για κάποιες ώρες τις Κυριακές με σύμβαση μιας ημέρας, ή και με δίωρη απασχόληση για 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, χωρίς κατώτερο μισθό, και να αποδεχτούν την προσωρινή απασχόληση ως μονόδρομο για όλη τους τη ζωή.

Καλούμε τους νέους και τις νέες, να οργανωθούν στο κλαδικό τους σωματείο, να απορρίψουν το ρόλο του ¨αναλώσιμου¨ του ¨φθηνού¨ και ¨ευέλικτου¨ , να πάρουν θέση στην ταξική πάλη, να δυναμώσουμε τον αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, για σύγχρονα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.



ΤΟ Δ.Σ.