27 Φεβ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015 αντιπροσωπεία μελών Διοικητικών Συμβουλίων κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων  εργαζομένων στο εμπόριο όπως και σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνολικά 19 σωματεία σε επίπεδο Αττικής , συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης κο. Σταθάκη Γεώργιο και κατέθεσαν γραπτό υπόμνημα με την αντίθεση τους στο νόμο που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο, ένας νόμος που άνοιξε τις πόρτες για τις ¨Λευκές νύχτες¨ .
Η θέση των σωματείων είναι : Κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου και Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο δηλ. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Η απάντηση του Υπουργού ήταν η εξής: Να καταργήσουμε τις 2  Κυριακές της εκπτωτικής περιόδου, και έτσι να μείνουν 5 Κυριακές, και μάλιστα ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με την ΕΣΕΕ η οποία συμφώνησε για τις 5 Κυριακές το χρόνο.
Η αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών απήντησε ότι είτε 5 Κυριακές είτε 3 ο δρόμος παραμένει ανοιχτός για τη λειτουργία του εμπορίου και τις 52 Κυριακές, και αυτό θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους, άμεσα αυτούς που συνδέονται με το εμπόριο και αργότερα θα ισχύσει για την απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους.
Αταλάντευτα και αδιαπραγμάτευτα μένουμε στη θέση μας για Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας,  καλώντας τους συναδέλφους μας να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να απαντήσουν αγωνιστικά στην προκλητική στάση και της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταθέτει γραπτό κείμενο που αιτιολογεί τη θέση μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, απευθύνεται στους εκατοντάδες συναδέλφους σε όλους τους χώρους εργασίας για να υπογράψουν οι συνάδελφοι το κείμενο αυτό το οποίο θα κατατεθεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Η Κυριακή ανήκει σε εμάς και τις οικογένειες μας.

                                                                          ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ ΑΕ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠ/ΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤΑΣ/ΩΝ & ΙΔ. ΕΠΙΧ/ΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡ/ΩΝ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ LIDL Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ PRAKTIKER HELLAS, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ-ΕΠΑΓ/ΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΒΣΑ(ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ) , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΥΡΕΩΝ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ και πέριξ ¨Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ¨, ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡ/ΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ¨Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ¨ , ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΡΑΠΤΩΝ-ΡΑΠΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔ/ΩΝ ΑΘΗΝΑΣ, ΕΒΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΒΕ ΑΧΑΡΝΩΝ, ΕΒΕ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΕΒΕ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, ΕΒΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΕΒΕ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ, ΕΒΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠ/Α ΕΚΔΟΤΩΝ-ΒΙΒΛ/ΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΩΝ (Σ.Β.Α.Π.) , ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΛΙΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΕΒΕ Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ & ΔΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ