6 Φεβ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα ημέρα Παρασκευή 6/2/2015, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στην εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ, μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο και το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, πραγματοποίησαν παρέμβαση στα γραφεία της εταιρείας  για να θέσουν επιτακτικά στον εργοδότη να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους τώρα.
Ο εργοδότης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων,  το επιχειρησιακό και το κλαδικό τους σωματείο  και στο  αίτημα των εργαζομένων  για τα δεδουλευμένα τους απήντησε  δεν σας δίνω δεκάρα, δεν έχω.
Επιτέθηκε φραστικά στους εργαζόμενους τους οποίους αποκάλεσε τεμπέληδες, και με σκαιότατους χαρακτηρισμούς σε μέλη του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου απαίτησε να φύγουμε από το γραφείο του.
Σε τοποθέτηση συναδέλφου ότι ¨με τη σκληρή δουλειά μας κτίσαμε τα καταστήματα ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ , δικαιούμαστε τα δεδουλευμένα μας, έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε αξιοπρεπώς, ο εργοδότης απήντησε ¨ αυτά τα λέει το ΚΚΕ¨, προφανώς κρατώντας σημειώσεις για τα κοινωνικά φρονήματα αυτών των εργαζομένων που τους πέταξε η εργοδοσία ¨σαν την τρίχα από το ζυμάρι¨ γιατί μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια της εργοδοσίας, που ίσως δρομολογεί μια νέα εταιρεία με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
Η απόφαση των εργαζομένων είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με όλους τους τρόπους, με κύριο αίτημα τα δεδουλευμένα τους και θέσεις εργασίας.


ΤΑ Δ.Σ.