12 Φεβ 2015


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΑΣ ΟΙΥΕ

Email: pgey2010@gmail.com  site: www.ey-pamehellas.gr

Αθήνα 11/2/2015

Βόλος: Ενισχυμένες οι ταξικές δυνάμεις στις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Πέντε έδρες κατέλαβαν οι ταξικές δυνάμεις στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που κατέβασαν ψηφοδέλτιο.
Το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Σ.  έλαβε 80 ψήφους, εκλέγοντας 5 μέλη στο 11μελές ΔΣ, έναν εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και έναν εκπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Το δεύτερο ψηφοδέλτιο με το όνομα «Ανεξάρτητη Παράταξη» (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), που κατείχε και τις 11 έδρες στην προηγούμενη διοίκηση, έλαβε 115 ψήφους και έξι έδρες, έναν εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και δύο εκπροσώπους στο ΕΚΒ.

Στις προηγούμενες αρχαιρεσίες είχαν ψηφίσει 60 άτομα και υπήρξε μόνο ένα ψηφοδέλτιο, αυτό του προηγούμενου ΔΣ (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ).
Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλλει την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Βερόπουλος» υπέρ του συνδυασμού που στηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, καθώς διευθυντές αυτών των εταιρειών συγκέντρωναν εργαζόμενους στα καταστήματα και «με επικεφαλής τους προϊσταμένους τους, τους έφερναν ακόμα και με βανάκια τροφίμων των εταιρειών για να ψηφίσουν». 

«Παρών για να συντονίσει αυτήν τη δουλειά ήταν ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος και έκανε τις επιτόπου συνεννοήσεις με τους διευθυντές και τα κεντρικά των εταιρειών» καταγγέλλει η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Να ποιοι είναι οι "αριστεροί" και οι "αγωνιστές": Αυτοί που φέρνουν τη μεγαλοεργοδοσία να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των σωματείων και σε απροκάλυπτη συνεργασία μαζί της παίρνουν θέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Να ποιος είναι ο νέος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που διαδέχεται σιγά - σιγά την ΠΑΣΚΕ, χωρίς να αλλάζει στο παραμικρό το εχθρικό του πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους, χωρίς να αλλάζει στο παραμικρό τις μεθόδους εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλεί όλους τους συναδέλφους του κλάδου να συσπειρωθούν στα ταξικα συνδικατα , να γίνουν αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, να ενισχυθεί η οργάνωση του κλάδου, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, την εργοδοσία και τα τσιράκια της. 




                                                                                      
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ