12 Φεβ 2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ
Ανοιχτή παρέμβαση της εργοδοσίας στις αρχαιρεσίες
Συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνεννόηση με διευθυντές των σούπερ μάρκετ, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ανακόψουν τη δυναμική της ΔΑΣ
Παρά την ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας των σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Βερόπουλος» υπέρ του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Παράταξη», που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ, ψηφίστηκε από δεκάδες εργαζόμενους, στις εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου.
Στις αρχαιρεσίες πήραν μέρος δύο ψηφοδέλτια και ψήφισαν 197 εργαζόμενοι. Η ΔΑΣ πήρε 80 ψήφους, 5 έδρες στο ΔΣ, 1 εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και 1 εκπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Βόλου (ΕΚΒ). Η «Ανεξάρτητη Παράταξη» πήρε 115 ψήφους, 6 έδρες στο ΔΣ, 1 εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και 2 εκπροσώπους στο ΕΚΒ.
Να σημειώσουμε ότι στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, στις οποίες είχαν ψηφίσει 60 εργαζόμενοι, υπήρχε μόνο ένα ψηφοδέλτιο, αυτό που στηρίχτηκε από ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε πάρει και τις 11 έδρες στο ΔΣ, έναν εκπρόσωπο στην Ομοσπονδία και 1 εκπρόσωπο στο ΕΚΒ.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου καταγγέλλει ότι οι διευθυντές των σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος» και «Βερόπουλος», έχοντας διασύνδεση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μάζεψαν όλους τους εργαζόμενους κατά ομάδες των 4 - 5 ατόμων και, με επικεφαλής τους ίδιους και τους προϊσταμένους, τους μετέφεραν ακόμα και με «βανάκια» των εταιρειών, για να ψηφίσουν την «Ανεξάρτητη Παράταξη».
Οπως έλεγαν εργαζόμενοι σε μέλη της Επιτροπής Αγώνα, η εντολή ήταν «να μη βγει το ΠΑΜΕ», σε αρκετούς έδιναν και σταυρωμένα ψηφοδέλτια στην τσέπη (!), ενώ πολλοί από αυτούς που ψήφισαν ούτε καν αίτηση για το σωματείο δεν είχαν κάνει και η συνδρομή τους είχε πληρωθεί «από κάπου», χωρίς οι ίδιοι να γνωρίζουν από πού. Παρών για να συντονίσει αυτή τη «δουλειά» ήταν ο οργανωτικός γραμματέας της Ομοσπονδίας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κυριακούλιας, ο οποίος και έκανε τις επιτόπου συνεννοήσεις με τους διευθυντές και τα κεντρικά των εταιρειών.
Είναι χαρακτηριστικό αυτό που είπε εργαζόμενος από τα σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος», τον οποίο, μάλλον στη βιασύνη τους, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόλαβαν να τον βάλουν στα μητρώα: «Παιδιά, χαίρομαι πολύ που δεν με βρήκανε στο μητρώο. Θέλω να σας πω τι έγινε: Σήμερα είχα ρεπό και πήγα στο μάρκετ να ψωνίσω γιατί η γυναίκα κρατάει το παιδί. Εκεί με "άρπαξε" ο προϊστάμενος και μου είπε: "Εσύ δεν πήγες να ψηφίσεις!" και με έβαλε στο αμάξι μαζί με άλλους και με φέρανε εδώ».
Η ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Να ποιοι είναι οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο βουλευτής Μαγνησίας Δελημήτρος (που ήταν στο προηγούμενο ΔΣ και εκλέχτηκε εκ νέου). Είναι εργοδοτικοί μέχρι το μεδούλι, απέναντι στους εργαζόμενους στον κλάδο.
Να ποιοι είναι οι "αριστεροί" και οι "αγωνιστές": Αυτοί που φέρνουν τη μεγαλοεργοδοσία να παρεμβαίνει στα εσωτερικά των σωματείων και σε απροκάλυπτη συνεργασία μαζί της παίρνουν θέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ποιος είναι ο νέος εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που διαδέχεται σιγά σιγά την ΠΑΣΚΕ, χωρίς να αλλάζει στο παραμικρό το εχθρικό του πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους, χωρίς να αλλάζει στο παραμικρό τις μεθόδους εκφυλισμού του συνδικαλιστικού κινήματος».